Κοινωνία

13 Αυγούστου 2019 13:55

Πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια – Σε συναγερμό τρία χωριά (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Εκκενώνεται το χωριό Μακρυμάλλη. Γιγαντιαία επιχείρηση της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. Στις φλόγες έχει παραδοθεί δάσος Natura.

Πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια – Σε συναγερμό τρία χωριά (βίντεο)
-

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο πύρινο μέτωπο της Εύβοιας, όπου μαίνεται ανεξέλεγκη η πυρκαγιά στην Αγριλίτσα.

Η Πυροσβεστική έδωσε εντολή εκκένωσης του χωριού Μακρυμάλλη, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και οι κάτοικοι στα χωριά Σταυρός και Κοντοδεσπότι, προκειμένου να είναι έτοιμοι να απομακρυνθούν άμεσα σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο. Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα εκκενώθηκε και το χωριό Σταυρός.

Πυροσβεστικά οχήματα καταφθάνουν συνεχώς, ενώ εκεί βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο “Όλυμπος”, προκειμένου να γίνεται επιτόπου ο συντονισμός των δυνάμεων που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, επιχειρούν 75 πυροσβεστικά οχήματα με 227 πυροσβέστες και επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Επίσης με το πρώτο φως της μέρας ρίψεις νερού πραγματοποιούν έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, ενώ παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί 10 υδροφόρες της περιφέρειας Στερεάς και των δήμων, όπως επίσης και 8 βαριά χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας.

Εύβοια - φωτιά

Εύβοια - φωτιά

Νωρίτερα, το πρωί είχε εκκενωθεί το μοναστήρι της Παναγίας Θεοτόκου, που βρίσκεται στην περιοχή Μακρυμάλλη.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Στερεά Ελλάδα, Βαγγέλη Παληό, η φωτιά βρίσκεται σε δασώδη περιοχή, ιδιαίτερα δύσβατη, την οποία δυσκολεύονται να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Εύβοια - φωτιά

Εύβοια - φωτιά

Εύβοια - φωτιά

Στα Ψαχνά Ευβοίας έσπευσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Εύβοια - φωτιά

Εύβοια - φωτιά

Εύβοια - φωτιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ