Καιρός

15 Αυγούστου 2019 07:05

Καιρός: πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Ο καύσωνας θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά με τον υδράργυρο να παίρνει την κατιούσα από τα βόρεια. Δείτε σε ποιες περιοχές θα βρέξει.

-

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή. Από το μεσημέρι και μετά αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά οι οποίες στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρές, και θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί  3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, περιμένουμε λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν από τα δυτικά βροχές και στη Μακεδονία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες στα βόρεια, τοπικά ισχυρές στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 37 και κατά τόπους στα νότια 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια από το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή 16 Αυγούστου

Στα κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μετά το μεσημέρι με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και αργά το βράδυ στις Σποράδες και πιθανώς στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της ανατολικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ