Αθλητικά

16 Αυγούστου 2019 07:43

“Έπεσε” μαχόμενος ο Άρης

Διάβασέ μου το...

Μια ανάσα από την επική ανατροπή έφτασε ο Άρης, αλλά δεν τα κατάφερε...

“Έπεσε” μαχόμενος ο Άρης
-

Μια ανάσα από μια επική ανατροπή έφτασε ο Άρης, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στη Νορβηγία, πετυχαίνοντας τρία γκολ στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και στέλνοντας το ζευγάρι στην παράταση (25' Ματίγια, 37' Δεληζήσης, 84' Ντιγκινί), ωστόσο το τέρμα του Μπόλι στο 105' ήταν αρκετό για να χαρίσει στη Μόλντε την πρόκριση στα Play Off του Europa League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Παρτιζάν. Από ένα δοκάρι για τις δυο ομάδες σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση με 10 συνολικά κίτρινες κάρτες!

Ο Σάββας Παντελίδης επέλεξε τον Γιώργο Δεληζήση ως παρτενέρ του Λίντσεϊ Ρόουζ στο κέντρο της άμυνας αντί του τιμωρημένου - και τραυματία - Φραν Βέλεθ, ενώ προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον Μιγκνέν Μπάσα, ξεκινώντας στα χαφ τον Λούκας Σάσα. Εκτός ενδεκάδας έμεινε και ο Μάρτιν Τόνσο, με τους Νικολά Ντιγκινί και Μπράουν Ιντέγε να συνθέτουν το επιθετικό δίδυμο σε ένα σύστημα 4-4-2. Από την άλλη, ο Έρλινγκ Μόε προτίμησε τους 11 που είχαν ξεκινήσει και στο παιχνίδι του "Aker Stadion" με το καθιερωμένο 4-2-3-1.

Οι Θεσσαλονικείς θέλησαν από νωρίς να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Ο τραυματισμός του Δεληζήση στο κεφάλι - χρειάστηκε να του το δέσουν - δεν πτόησε τους γηπεδούχους που θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 5', αλλά η κεφαλιά του Λούκας έπειτα από κόρνερ πέρασε ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του Κράνινξ. Η κεφαλιά του Ιντέγε στο 23' βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα της Μόλντε, ωστόσο δύο λεπτά αργότερα, το φάουλ του Χαβιέ Ματίγια ήταν... άπιαστο! Ο Άρης άνοιξε το σκορ στο 25' και το "Κλεάνθης Βικελίδης" αναθάρρησε.

Δυο λεπτά αργότερα, με παρόμοιο τρόπο, ο Βολφ Έικρεμ στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Κουέστα. Κι αφού δεν ήρθε η ισοφάριση, έγινε το 2-0. Ο Γιάννης Φετφατζίδης έκανε τη σέντρα, ο Δεληζήσης έπιασε την κεφαλιά και νίκησε για δεύτερη φορά τον Κράνινξ. Με την ώθηση του κόσμου, οι "γηπεδούχοι" προσπάθησαν να πετύχουν και τρίτο γκολ πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο Ντιγκινί και Ματίγια δεν βρήκαν στόχο.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και με την εικόνα του αγώνα να είναι ίδια. Το σουτ του Κορχούτ έδιωξε δύσκολα ο Κράνινξ και από το κόρνερ που ακολούθησε, ο Ρόουζ αστόχησε από κοντά ενώ στο 54' στο σουτ του Λούκας, χρειάστηκε η διπλή επέμβαση του Κράνινξ. Ο Ντιγκινί, έπειτα από ενέργεια του Σούντγκρεν, απέτυχε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και, αφού ο Κουέστα κράτησε αλώβητη την εστία του στο σουτ του Όμο, φτάσαμε στο 84'για να έρθει το πολυπόθητο 3-0: σέντρα του Σούντγκρεν, κεφαλιά του Νικολά Ντιγκινί που αυτή τη φορά δεν λάθεψε, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα!

Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση, με τον Κουέστα να επεμβαίνει καίρια στην προσπάθεια του Έλινγκσεν στο 100' ωστόσο, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Ματίς Μπόλι έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Άρη και πέρασε την μπάλα πάνω από τον Ισπανό τερματοφύλακα για το 3-1! Ο Χαμζά Γιουνές είδε την προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι του Κράνινξ στο 111' ενώ ο ίδιος παίκτης αστόχησε από πλεονεκτική θέση δύο λεπτά αργότερα όπως και ο Δεληζήσης στη συνέχεια, στις τελευταίες προσπάθειες του Άρη να μπει ξανά στο "κόλπο". Το χειροκρότημα των φίλων του Άρη στο τέλος της αναμέτρησης, ήταν το λιγότερο που άξιζαν οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη που, ουσιαστικά, έχασαν την πρόκριση στο παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης στη Νορβηγία.

Διαιτητής: Ρομπ Χάρβεϊ (Ιρλανδία).

Οι συνθέσεις:

ΆΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (104' Μπάσα), Σάσα, Ματίγια, Λάρσον (64' Μαρτίνεζ), Φετφατζίδης (78' Γιουνές), Ντιγκινί, Ιντέγε (101' Τόνσο).

ΜΌΛΝΤΕ (Έρλινγκ Μόε): Κράνινξ, Μπιόρνμπακ, Γκάμπριελσεν, Χάραλντσαϊντ, Χάουνγκεν (54' Φόρεν), Χουσαϊν, Άουρσνες, Έικρεμ (75' ¨Ελινγκσεν), Χέσταντ (99' Κνούτζον), Όμο (88' Μπόλι), Τζέιμς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ