Καιρός

17 Αυγούστου 2019 07:05

Καιρός: νεφώσεις και βροχές το Σαββατοκύριακο

Διάβασέ μου το...

«Χωρισμένη» στα δύο η Ελλάδα. Με ζέστη, λιακάδα και καταιγίδες θα κυλήσει το διήμερο.

-

 

Στα ανατολικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πρόσκαιρα τις Σποράδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη 6 και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση μετά το μεσημέρι.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα φυσούν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται  νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στη δυτική Μακεδονία περιμένουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά άστατος. Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες που έως τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, στην ανατολική Στερεά έως το μεσημέρι και στην Πελοπόννησο κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα φυσούν βοριάδες, εντάσεως 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.  Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες τοπικά στις Κυκλάδες καθώς και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 και στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενιά άστατος. Συγκεκριμένα, λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, σταδιακά 6 και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στην Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 4, στις υπόλοιπες περιοχές 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ