Κόσμος

18 Αυγούστου 2019 14:21

Ο ISIS πίσω από τον ματωμένο γάμο στην Καμπούλ (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ανάληψη ευθύνης για τον ματωμένο γάμο. Εκατόμβη νεκρών σε γαμήλια δεξίωση στο Αφγανιστάν.

Ο ISIS πίσω από τον ματωμένο γάμο στην Καμπούλ (εικόνες)
-

Ο οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε χθες στην Καμπούλ.

Βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε 63 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 182 σε επίθεση που πραγματοποίησε στη διάρκεια μιας γαμήλιας γιορτής στην οποία συμμετείχε πολύς κόσμος στην αφγανική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε σήμερα το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν πτώματα να κείτονται ανάμεσα σε αναποδογυρισμένα τραπέζια και καρέκλες μέσα στην αίθουσα όπου γινόταν ο γάμος. Ο βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά του στο χώρο της αίθουσας όπου βρίσκονταν οι άνδρες, δήλωσαν αξιωματούχοι. «Όλοι έτρεχαν», είπε μετά την έκρηξη ένας σερβιτόρος στην αίθουσα, ο Σάγεντ Αγά Σαχ. «Μερικοί από τους σερβιτόρους μας σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν».

Η επιχείρηση των αιθουσών γάμου έχει αναπτυχθεί στην Καμπούλ, καθώς η αφγανική οικονομία ανακάμπτει βραδέως και οι οικογένειες δαπανούν περισσότερα χρήματα σε γιορτές. Τουλάχιστον 40 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από έκρηξη που είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο σε αίθουσα γάμου στην Καμπούλ.