Κοινωνία

18 Αυγούστου 2019 19:58

Νέα πύρινο μέτωπο στην Κρήτη

Διάβασέ μου το...

Νέα εστία φωτιάς στον Άγιο Βασίλειο, σε ύφεση στην Ιεράπετρα.

Νέα πύρινο μέτωπο στην Κρήτη
-

Νέο πύρινο μέτωπο έχει εκδηλωθεί στην Κρήτη μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ιεράπετρα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, η οποία κατακαίει πουρνάρια και χορτολιβαδική έκταση σε πλαγιά βουνού, ανάμεσα στο χωριό Πλακιάς και στην περιοχή Πρέβελης.

Ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Νικόλαος Λαγουδάκης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως στη φωτιά η οποία ξεκίνησε πριν από 45 λεπτά, επιχειρούν 13 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ένα ελικόπτερο «Μ8» και αυτή την ώρα καταφθάνει στην περιοχή πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου «Έρικσον», για να πραγματοποιήσει και αυτό με τη σειρά του ρίψεις νερού.

Οι άνεμοι που έπνεαν όλη την ημέρα στον νόμο Ρεθύμνης έχουν κοπάσει και η εκτίμηση του κ. Λαγουδάκη είναι ότι σε σύντομο χρόνο θα μπορέσει να ελεγχθεί το μέτωπο.

Καλύτερη εικόνα στην Ιεράπετρα

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε χαράδρα και δύσβατη περιοχή με χορτολιβαδική έκταση βόρεια από τις Αμμουδάρες-Κοπάνες Μύρτους, του δήμου Ιεραπετρας.

Στο σημείο επιχείρησαν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που εδρεύουν στην Κρήτη, ενώ στη μάχη με τις φλόγες συνέδραμαν υδροφόρες ιδιωτών καθώς και του δήμου Ιεράπετρας.

Πυρκαγιά - Ιεράπετρα

Το μέτωπο της πυρκαγιάς εξελίχθηκε σε μήκος περίπου 500 μέτρων, ενώ οι άνεμοι έπνεαν με ένταση περίπου 5 μποφόρ, γεγονός που δυσκόλεψε το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Πυρκαγιά - Ιεράπετρα

Η φωτιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κατέκαψε πεύκα, χορτολιβαδική έκταση, περίπου 100 στρεμμάτων, ένα παλιό θερμοκήπιο, ενώ προκάλεσε μικρές ζημιές και σε νέα θερμοκήπια.

Το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Πυρκαγιά - Ιεράπετρα

Δείτε τις εικόνες από την επιχείρηση κατάσβεσης που μετέδωσε το neakriti.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ