Οικονομία

20 Αυγούστου 2019 09:05 Τελευταία ενημέρωση : 20 Αυγούστου 2019 21:08

Θεοχάρης στον ΑΝΤ1: η αντίδραση μας στο πρόβλημα στη Σαμοθράκη ήταν άμεση (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για να αντιστρέψει το κλίμα και να επανέλθει η ομαλότητα στο νησί.

Θεοχάρης στον ΑΝΤ1: η αντίδραση μας στο πρόβλημα στη Σαμοθράκη ήταν άμεση (βίντεο)
-

Ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί» κι απαντώντας στην κριτική που δέχεται η Κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για επικοινωνιακούς χειρισμούς του προβλήματος στη Σαμοθράκη, απάντησε ότι «πάει πολύ να μας ασκεί κριτική ο ΣΥΡΙΖΑ, που επί 2 χρόνια που ενέσκηψαν τα προβλήματα στη Σαμοθράκη, δεν έκανε απολύτως τίποτα».

Στο ερώτημα αν ήταν λανθασμένη η επιλογή του πλοίου που στάλθηκε αρχικά στη Σαμοθράκη λόγω των διαστάσεων του, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι στο λιμάνι της Σαμοθράκης λόγω της ιδιαιτερότητας του, μπορούν να δέσουν μόλις 7 πλοία κι ένα από αυτά στάλθηκε. Το ότι δεν κατάφερε να το κάνει οφείλεται στους πολύ ισχυρούς ανέμους που έπνεαν, υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δεν έκανε κανένα απολύτως λάθος στους χειρισμούς του.

Ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι από σήμερα και μετά τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, οι τουρίστες μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους πιο μακροχρόνια καθώς υπάρχει πρόγραμμα δρομολογίων για το νησί όχι για 2 μέρες αλλά για πολύ περισσότερες.

Επίσης πρόσθεσε ότι ο ΕΟΤ θα ξεκινήσει καμπάνια για την προώθηση της Σαμοθράκης, ώστε να ανακάμψει η τουριστική κίνηση στο νησί.

Ερωτηθείς δε αν θα υπάρξει κάποια μέριμνα για τους επαγγελματίες του νησιού που υπέστησαν μεγάλη οικονομική ζημία από τον αποκλεισμό του νησιού, απάντησε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η αποκατάσταση της ομαλότητας κι αμέσως μετά μέσα στο Σεπτέμβριο θα «κάνουμε ταμείο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοχάρης συμπλήρωσε ότι αυτό το καλοκαίρι υπήρξε μια μικρή κάμψη της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν κατάφερε να δώσει λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα, αλλά με τον κατάλληλο σχεδιασμό και με συγκεκριμένο πρόγραμμα η κατάσταση αυτή θα αντιστραφεί.