Κοινωνία

21 Αυγούστου 2019 07:57 Τελευταία ενημέρωση : 21 Αυγούστου 2019 21:28

Σπαρακτικό “αντίο” από την κόρη του πιλότου: Δεν σου άξιζε, πατέρα μου

Διάβασέ μου το...

Οι Αρχές αναζητούν τα ακριβή αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου στον Πόρο, που παρέσυρε στον θάνατο τρεις ανθρώπους. Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο ελικοδρόμιο, λέει ο Δήμαρχος Τροιζηνίας.

Σπαρακτικό “αντίο” από την κόρη του πιλότου: Δεν σου άξιζε, πατέρα μου
-

Συγκλονισμένη είναι η χώρα από την τραγωδία με το ελικόπτερο που συνετρίβη στον Πόρο, οδηγώντας στον θάνατο τρεις ανθρώπους. Οι Αρχές προσπαθούν να ρίξουν «φως» στα αίτια της μοιραίας πτήσης, που διήρκεσε ελάχιστα δευτερόλεπτα, αφού το ελικόπτερο συνετρίβη στην θάλασσα λίγες στιγμές αφότου απογειώθηκε.

Ο Έλληνας χειριστής που απογείωσε το ελικόπτερο, προερχόταν από την Πολεμική Αεροπορία, έχοντας αποφοιτήσει από την Σχολή Ικάρων κι ήταν πατέρας τριών παιδιών…

Η κόρη του συγκλονίζει με ένα μήνυμα που έχει αναρτήσει στον δικό της λογαριασμό στο Facebook. Έχει αναρτήσει μια φωτογραφία του πατέρα της και τα λόγια της μετά την τραγωδία με το ελικόπτερο ραγίζουν καρδιές. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σήμερα ξημερώνει η πιο εφιαλτική μέρα της ζωής μου... Μπαμπά μου εσύ που ήσουν το στήριγμα μου πάντα αποφάσισες να πετάξεις ψηλά… Δεν σου άξιζε πατέρα μου τόσο σύντομο τέλος.. Θα σ αγαπάω και θα είμαι υπερήφανη πάντα που ήσουν πατέρας μου.. Η πιο τυχερή κόρη στο κόσμο… Λυπάμαι τόσο μπαμπάκα μου.. Καλό σου ταξίδι…».

 Πιλότος - κόρη - ελικόπτερο - Πόρος

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος Τροιζηνίας, πάντως, δεν υπάρχει οριοθετημένο και αδειοδοτημένο ελικοδρόμιο στην περιοχή.

 

Δραματικά είναι τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα πριν το μοιραίο ελικόπτερο πέσει στη θάλασσα μεταξύ Γαλατά και Πόρου. Όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσίασε ο ΑΝΤ1, με σπασμένο έλικα και πνιγμένο στους καπνούς από την έκρηξη που είχε προηγηθεί ,το ελικόπτερο περιστρέφεται και λίγα δευτερόλεπτα μετά πέφτει στη θάλασσα.  

Η μαρτυρία μιας γυναίκας για την τραγωδία με το ελικόπτερο συγκλονίζει. Ζήτησε άδεια από τον πιλότο να καταγράψει την απογείωση από το ελικοδρόμιο του Γαλατά χωρίς να μπορεί να φανταστεί τον εφιάλτη που θα ακολουθούσε μετά από λίγα δευτερόλεπτα. «Πήγαμε εμείς κοντά και ήταν εκεί το ελικόπτερο, ετοιμάζοταν και μιλούσαμε με τον πιλότο. Μου έλεγε για τα παιδιά και για τα εγγόνια του. Μετά από λίγα λεπτά ήρθαν με ταξί δύο κύριοι. Τους λέω αν μας επιτρέπουν αν δούμε την απογείωση… Τι να πω. Δεν πήρε ύψος το ελικόπτερο, δεν ξέρω τι να πω. Δεν έχουν και κάποια ένδειξη τα καλώδια, αυτές τις μπάλες που βάζουν για να φαίνονται…».

ΑΝΑΣΥΡΣΗ - ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ - ΠΟΡΟΣ

Στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας, ο οποίος ήταν ο πιλότος του αεροσκάφους. Κατά πάσα πιθανότητα το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε και έκρηξη, αμέσως μετά την επαφή του ελικοπτέρου με τα ηλεκτροφόρα καλώδια, ενώ σοκάρουν οι εικόνες από την πτώση του ελικοπτέρου στην θάλασσα.  

Πόρος - ελικόπτερο - πτώση

Αναλυτικά η ενημέρωση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημερώνει ότι ελικόπτερο τύπου Agusta A109 με κατατεθειμένο σχέδιο πτήσης, προερχόμενο από Κρανίδι με προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά για να παραλάβει δύο (2) επιβάτες έχασε την επαφή του με τον Πύργο Έλεγχου Αθηνών και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές για τον εντοπισμό του. Συγκεκριμένα στις 15:32 τοπική ώρα ο πιλότος του ελικοπτέρου επικοινώνησε με την προσέγγιση Αθηνών και ανακοίνωσε ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά, μετά από αυτή την συνομιλία χάθηκε η οποιαδήποτε επικοινωνία με το κέντρο. 

Η ΥΠΑ από την στιγμή που δεν είχε επικοινωνία με το πτητικό μέσο ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης καθώς και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων δίνοντας το τελευταίο στίγμα του ελικοπτέρου για να προχωρήσουν τις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης των επιβαινόντων. Το πολίτικο ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία ifly η όποια εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων. Η Υπηρεσία μας θα αναμένει τα αποτελέσματα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων. Για το αεροπορικό δυστύχημα εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των επιβαινόντων και του πιλότου». 

Πόρος - ελικόπτερο - πτώση

Πόρος - ελικόπτερο - πτώση