Κοινωνία

22 Αυγούστου 2019 09:58 Τελευταία ενημέρωση : 22 Αυγούστου 2019 21:24

“Τουρίστες” - διαρρήκτες ρήμαξαν σπίτια σε νησί του Αιγαίου (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Διακοπές και “δουλειά” συνδύασαν οι αλλοδαποί, οι οποίοι αποκόμισαν “χρυσή λεία” από τα ανυποψίαστα θύματα τους. Συνελήφθησαν λίγο πριν μπουν στο πλοίο για Πειραιά.

“Τουρίστες” - διαρρήκτες ρήμαξαν σπίτια σε νησί του Αιγαίου (εικόνες)
-

Το καλοκαίρι, πολλοί διαρρήκτες επιλέγουν να «χτυπήσουν» σπίτια οι ένοικοι των οποίων έχουν φύγει για διακοπές, ωστόσο δύο αλλοδαποί κακοποιοί επέλεξαν να… συνδυάσουν την «δουλειά» τους με τις διακοπές, γι΄ αυτό και ταξίδεψαν σε νησί του Αιγαίου με στόχο να εισβάλλουν σε σπίτια ανυποψίαστων πολιτών, την ώρα που αυτοί θα βρίσκονται για λίγη ώρα εκτός του σπιτιού τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις διαρρήξεων–κλοπών, που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε σπίτια στο νησί της Χίου και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 36 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι δύο αλλοδαποί έφτασαν στο νησί της Χίου 12 ημέρες πριν από την σύλληψη τους, με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών–διαρρήξεων.

Διαρρήξεις - κλοπές - Χίος

Διαρρήξεις - κλοπές - Χίος

Διαρρήξεις - κλοπές - Χίος

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι συλληφθέντες, κυρίως κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, εντόπιζαν σπίτια των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν και τα προσέγγιζαν με αυτοκίνητο, το οποίο φρόντιζαν να σταθμεύουν σε κοντινή απόσταση προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν ως «όχημα διαφυγής».

Ακολούθως και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, ο 36χρονος «μπούκαρε» στυα σπίτια είτε από ανασφάλιστες εισόδους είτε παραβιάζοντας με διαρρηκτικά εργαλεία κάποια μπαλκονόπορτα ή παράθυρο και αφαιρούσε κοσμήματα, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα αξίας, ενώ ο 38χρονος εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκαν οι δράστες στο λιμάνι της Χίου, ενώ ανέμεναν το πλοίο της γραμμής με σκοπό την αναχώρησή τους για το λιμάνι του Πειραιά. Στην κατοχή τους και σε έρευνα που έγινε σε 2 αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος κοσμημάτων και τιμαλφών,
  • ζευγάρι κιάλια,
  • γυαλιά ηλίου,
  • κατσαβίδι,
  • δύο (2) ζεύγη αθλητικά παπούτσια,
  • ζευγάρι γάντια,
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα,
  • ακτοπλοϊκά εισιτήρια και
  • τα χρηματικά ποσά των -1.400- ευρώ και των -51- δολαρίων Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Διαρρήξεις - κλοπές - Χίος
Διαρρήξεις - κλοπές - Χίος
Διαρρήξεις - κλοπές - Χίος
Διαρρήξεις - κλοπές - Χίος
Διαρρήξεις - κλοπές - Χίος

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο, που, όπως διακριβώθηκε, χρησιμοποιούσαν οι δύο κακοποιοί για την εγκληματική τους δράση. 

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε επίσης ότι, σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούν αποφάσεις καταδικαστικές αποφάσεις για τα αδικήματα της κλοπής και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, ενώ ο 36χρονος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για διάφορα συναφή ποινικά αδικήματα.

Οι κλοπές αφορούν οικίες στις περιοχές, Καρδάμυλα, Λαγκάδα, Καμπόχωρα, Νεοχώρι, Καλλιμασιά, Καταρράκτης, Πυργί και Λιθί στη Χίο, ενώ η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες είναι πλέον αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ