Κοινωνία

26 Αυγούστου 2019 14:22 Τελευταία ενημέρωση : 26 Αυγούστου 2019 21:29

Εξάρχεια: “Ανακατάληψη” κτιρίων από την ΕΛ.ΑΣ. (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια σε κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη. Εντοπίστηκαν δεκάδες πρόσφυγες. Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε προσαγωγές.

Εξάρχεια: “Ανακατάληψη” κτιρίων από την ΕΛ.ΑΣ. (εικόνες)
-

Στην μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί σε τέσσερα κτίρια στην περιοχή των Εξαρχείων που τελούσαν υπό κατάληψη, εντοπίστηκαν συνολικά 143 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ προσήχθησαν τρία άτομα.

Ειδικότερα, οι 143 αλλοδαποί ήταν σε δύο κτίρια στην οδό Σπύρου Τρικούπη, ενώ τα τρία άτομα που προσήχθησαν διέμεναν σε κτίριο επί της οδού Καλλιδρομίου. Από τα τρία αυτά άτομα, οι δύο είναι Έλληνες και ο τρίτος αλλοδαπός.

Οσον αφορά το τέταρτο κτίριο, που τελούσε υπό κατάληψη, στην οδό Φωτήλα, ήταν άδειο την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης.

Όλοι οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους.

Από τους 143 αλλοδαπούς, 61 είναι υπήκοοι Αφγανιστάν, 39 Ερυθραίας, 17 Ιράκ, 12 Ιράν, 11 Τουρκίας, 1 Καμερούν, 1 Συρίας και 1 Σαουδικής Αραβίας.  

 Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και έλεγχοι για ναρκωτικά, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, δεν βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες στα τέσσερα αυτά κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη.

Εξάρχεια - καταλήψεις - ΕΛΑΣ

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Την σημερινή επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια σχολίασε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι, «τα προηγούμενα χρόνια οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια και στο κέντρο της Αθήνας στόχευαν στο οργανωμένο έγκλημα, τα ναρκωτικά και το παραεμπόριο με σημαντικά αποτελέσματα και εξαρθρώσεις συμμοριών.

Αυτό ήταν και παραμένει το κύριο αίτημα των πολιτών. Σήμερα παρακολουθήσαμε ένα οργανωμένο επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Διότι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος δεν είναι γυναίκες πρόσφυγες με ανήλικα παιδιά. Επιτέλους η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να γίνεται πρωταγωνιστής σε επικοινωνιακές καμπάνιες της κυβέρνησης».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του για την αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια, αναφέρει ότι, «το δόγμα “νόμος και τάξη” της κυβέρνησης, που σήμερα υλοποιήθηκε στα Εξάρχεια, δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες όλων των μέχρι και σήμερα κυβερνήσεων, που δεν έχουν εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που ζουν στη χώρα μας.

Απαιτούμε για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας, για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα μας, με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους και όχι των ΜΚΟ, να κλείσουν τα hot spots του αίσχους».

Για «χολιγουντιανή παράσταση "απελευθέρωσης" των Εξαρχείων» κάνει λόγο το Μέρα25 σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα τη Δευτέρα στην περιοχή.

«Η κυβέρνηση επέλεξε να γιορτάσει την πρώτη μέρα της δημαρχίας του κ. Μπακογιάννη με μια χολιγουντιανή παράσταση "απελευθέρωσης" των Εξαρχείων με διμοιρίες ΜΑΤ, κλούβες, ελικόπτερα, και αν ήταν λίγο φαρδύτεροι οι δρόμοι, ήμαστε σίγουροι ότι θα έστελνε και αεροπλανοφόρο,» επισημαίνει μεταξύ άλλων το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του.

Εξάρχεια - καταλήψεις - ΕΛΑΣ

Καταλήψεις - Εξάρχεια

 Καταλήψεις - Εξάρχεια

Καταλήψεις - Εξάρχεια

Εξάρχεια - καταλήψεις - Αστυνομία

Εξάρχεια - καταλήψεις - Αστυνομία

Εξάρχεια - καταλήψεις - Αστυνομία

Εξάρχεια - καταλήψεις - Αστυνομία

Εξάρχεια - καταλήψεις - Αστυνομία

Εξάρχεια - ΕΛΑΣ - καταλήψεις

Εξάρχεια - ΕΛΑΣ - καταλήψεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ