Αθλητικά

28 Αυγούστου 2019 11:03 Τελευταία ενημέρωση : 28 Αυγούστου 2019 22:09

Τσιτσιπάς: Δεν έχω έμπνευση, δεν νιώθω ότι κυνηγάω κάτι

Διάβασέ μου το...

Ιδιαίτερα προβληματισμένος και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Έλληνας τενίστας μετά τον αποκλεισμό του από την συνέχεια του US Open.

Τσιτσιπάς: Δεν έχω έμπνευση, δεν νιώθω ότι κυνηγάω κάτι
-

 

Ιδιαίτερα προβληματισμένος, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την χθεσινή του ήττα 6-4, 6-7(5), 7-6(7), 7-5 από τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ, που είχε ως συνέπεια τον αποκλεισμό του από την συνέχεια του US Open, δεν δίστασε να παραδεχθεί πως έχει χάσει την έμπνευσή του.

Ο Στέφανος Τσιτσίπας, που εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά νευρικός, αποκάλεσε μάλιστα...παράξενο τον διαιτητή στην διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Γάλλος διαιτητής Νταμπέν Ντουμουσό τον κάλεσε να επιστρέψει προκειμένου να συνεχίσει το παιχνίδι στο τελικό σετ, ενώ το σκορ ήταν 4-3, την στιγμή που ο Έλληνας πρωταθλητής μιλούσε με τον προπονητή του.

«Είστε ο χειρότερος, για κάποιο λόγο, έχετε κάτι εναντίον μου, δεν ξέρω τι. Ίσως γιατί είστε Γάλλοι πιθανότατα και είστε όλοι...περίεργοι, παράξενοι είστε όλοι περίεργοι», φώναξε ο Τσιτσιπάς. «Δώστε μου προειδοποίηση, δεν με νοιάζει, δώστε μου προειδοποίηση, δώστε μου προειδοποίηση, ναι, δώστε μου προειδοποίηση, δεν με νοιάζει», πρόσθεσε.

Ως συνέπεια του εκνευρισμού...έφτασε και η ήττα, για τον Τσιτσιπά, που χάνει από το πρώτο του ματς στα τρία τελευταία τουρνουά.

«Νιώθω σαν να κάνω το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, και ο εγκέφαλός μου δεν μπορεί να το δεχθεί πια», δήλωσε ο Τσιτσιπάς. «Νιώθω σαν να κάνω τα ίδια στο γήπεδο, την ίδια εκτέλεση, το ίδιο, την ίδια στρατηγική και όλα. Και αισθάνομαι ότι το μυαλό μου δεν το αντέχει άλλο αυτό. Είναι απλά...δεν αισθάνομαι να έχω έμπνευση, παίζω στο γήπεδο και δεν νιώθω ότι κυνηγάω κάτι».

Ο Τσιτσιπάς έφτασε στους ημιτελικούς του Australian Open τον Ιανουάριο αλλά από τότε φαίνεται να έχει χάσει το δρόμο του.

«Δεν νομίζω ότι είναι αναπόφευκτα ανεξερεύνητο, είναι περισσότερο ότι είναι λίγο συγκεχυμένος, αυτό είναι το συναίσθημα μου από έξω», δήλωσε ο πρώην Νο 2 στον κόσμο και αναλυτής της Eurosport Άλεξ Κορέτια.

Ο Τσιτσιπάς είπε ότι ο πατέρας και ο προπονητής του Απόστολος, προσπάθησε να τον ενθαρρύνει με λόγια. «Δεν είναι πολύ ευχάριστο όταν έχεις τον διαιτητή να σε προειδοποιεί κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, μπορεί να επηρεάσει τη σκέψη σου, μπορεί να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων», δήλωσε ο Τσιτσιπάς. «Δεν ξέρω τι έχει αυτός ο διαιτητής της καρέκλας ειδικά κατά της ομάδας μου, αλλά συνέχεια παραπονιέται και μου λέει ότι η ομάδα μου μιλά όλη την ώρα όταν βγαίνω στο γήπεδο», πρόσθεσε. «Είναι πολύ...,δεν ξέρω, πιστεύω ότι δεν είχε δίκιο, γιατί ποτέ δεν άκουσα τίποτα από την ομάδα μου από έξω»


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ