Κοινωνία

29 Αυγούστου 2019 11:50 Τελευταία ενημέρωση : 29 Αυγούστου 2019 21:43

Χειροπέδες για τον θάνατο του φύλακα στον Κορυδαλλό

Διάβασέ μου το...

Πως κατάφεραν να φθάσουν στα ίχνη των κακοποιών, οι οποίοι είχαν κακοποιήσει βάναυσα τον άτυχο υπάλληλο, οι αστυνομικοί.

Χειροπέδες για τον θάνατο του φύλακα στον Κορυδαλλό
-

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση ανθρωποκτονίας του αλλοδαπού, η οποία διαπράχθηκε στις 17-6-2019 στον Κορυδαλλό.

Ο άνδρας είχε βρεθεί σοβαρά τραυματισμένος, πρώτες πρωινές ώρες της 17-6-2019, μέσα στα γραφεία της εταιρείας, όπου εργαζόταν ως φύλακας, στον Κορυδαλλό. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την διενεργηθείσα νεκροψία-νεκροτομή, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του επήλθε συνεπεία ισχαιμίας του μυοκαρδίου απότοκου κακώσεων που προκλήθηκαν από ξυλοδαρμό.

Το θύμα είχε δεχθεί επίθεση από 2 άγνωστα άτομα, τα οποίοι είχαν εισέλθει στην εταιρεία με σκοπό την ληστεία. Οι δράστες αφού ακινητοποίησαν και έδεσαν τον υπάλληλο, αφαίρεσαν εργαλεία που υπήρχαν στο χώρο και στη συνέχεια διέφυγαν.

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα εξακριβώθηκε ότι δράστες είναι 2 Έλληνες, ηλικίας 43 και 46 ετών, οι οποίοι εντοπίσθηκαν και προσήχθησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά και σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν την Τετάρτη.

Ο ένας απο τους δύο δράστες, ήταν πρώην υπάλληλος της εταιρείας, ο οποίος υποστηρίζει ότι είχε λαμβάνειν οφειλόμενα απο τον εργοδότη του, γι΄ αυτό και πήρε τον φίλο του και πήγε στην εταιρεία για να πάρει κάποια εργαλεία και να "πατσίσει" το χρέος. Εκεί λογομάχησαν με τον φύλακα, τον έσπρωξαν, πήραν τα εργαλεία κι εξαφανίστηκαν.

Τα εργαλεία, αφού έμαθαν ότι κατέληξε ο φύλακας, δεν τα πούλησαν ώστε να μην εντοπιστούν, αλλά τα έθαψαν σε ιδιοκτησία του άλλου δράστη, "βοηθώντας" έτσι στην εξιχνιαση της υπόθεσης τους αστυνομικούς, οι οποίοι τους συνέλαβαν.

Οι δράστες είχαν κατά το παρελθόν κατηγορηθεί για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείας, κλοπής, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, οπλοφορίας, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και αντίστασης