Αθλητικά

29 Αυγούστου 2019 22:31 Τελευταία ενημέρωση : 30 Αυγούστου 2019 14:47

Άγγιξε το… “θαύμα” η ΑΕΚ

Διάβασέ μου το...

Η Ένωση “πέρασε” νικηφόρα από την Τραπεζούντα αλλά δεν συνεχίζει για Ευρώπη…

Άγγιξε το… “θαύμα” η ΑΕΚ
-

 

Με ψηλά το κεφάλι αποκλείστηκε η ΑΕΚ από το Europa League. Νίκησε με 2-0 την Τραμπζονσπόρ, στην Τραπεζούντα, αλλά η ήττα 1-3 στο πρώτο ματς των play off αποδείχθηκε καταδικαστική για την ηρωική Ενωση του Νίκου Κωστένογλου.

Η ΑΕΚ πίεσε σαν να μην υπάρχει αύριο την τούρκικη ομάδα, την έπιασε στα πράσα εκμεταλλευόμενη την υπεροψία της και μέχρι το 30' είχε κάνει το 0-2.

Στο 25', η πίεση της ΑΕΚ απέδωσε για πρώτη φορά καρπούς όταν ο Ολιβέιρα πίεσε ψηλά, ανάγκασε την άμυνα των γηπεδούχων σε λάθος, ο Λιβάγια βγήκε τετ-α-τετ και άνοιξε το σκορ με υπέροχο πλασέ. Τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε το 0-2 όταν ο Όμπι Μίκελ έκανε ένα παρατεταμένο φάουλ στον Ολιβέιρα ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, ο Μάνταλος ευστόχησε και έγινε το 0-2.

Η ΑΕΚ ήθελε άλλο ένα γκολ για να πάρει σκορ πρόκρισης και έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Ολιβέιρα βρέθηκε τετ-α-τετ και πλάσαρε για να αποκρούσει ο Τσακίρ. Η χαμένη αυτή ευκαιρία άλλαξε και την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου.

Η Ένωση ήθελε ένα ακόμα γκολ στην επανάληψη, η Τράμπζονσπορ μπήκε με ψυχολογία να διορθώσει τα κακώς κείμενα του πρώτου ημιχρόνου και οι συσχετισμοί υπήρξαν διαφορετικοί: το παιχνίδι έγινε ροντέο, η τούρκικη ομάδα άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες και όσο περνούσε η ώρα η ΑΕΚ έχανε δυνάμεις και όλα έδειχναν πως δεν έχει την δυνατότητα να πετύχει το γκολ πρόκρισης.

Έτσι το τελικό σφύριγμα βρήκε την ΑΕΚ νικήτρια αλλά αποκλεισμένη…

Οι συνθέσεις: 

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ (Ουνάλ Καραμάν): Ουγκουρτσάν, Νόβακ, Κάμπι, Ιβανίλντο, Περέιρα, Σόσα, Παρμάκ, Ομπι Μίκελ (36΄ Σέρλοτ), Ομούρ (44΄ Σάρι, 83΄ Ερντογάν), Νουακαέμε, Εκουμπάν

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Οικονόμου (88΄ Κλωναρίδης), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Λόπες, Γαλανόπουλος (58΄ Κρίστιτσιτς), Σιμόες, Μάνταλος (81΄ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.