Οικονομία

30 Αυγούστου 2019 18:59

Κόντρα στην Βουλή για την ΔΕΗ

Διάβασέ μου το...

Σωκράτης Φάμελλος και Γιώργος Γεραπετρίτης αντάλλαξαν "πυρά" στην Βουλή με αφορμή τις δηλώσεις Χατζηδάκη.

Κόντρα στην Βουλή για την ΔΕΗ
-

Στο επίκεντρο αντιπαράθεσης κυβέρνησης – αντιπολίτευσης βρέθηκαν οι δηλώσεις του Κωστή Χατζηδάκη περί ενδεχόμενης ποινικής διερεύνησης ευθυνών στην υπόθεση της ΔΕΗ.

Για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Σωκράτης Φάμελλος με τον Γιώργο Γεραπετρίτη να απαντά  πως «αν θεωρείται ότι το κέρδος των 90 εκατ. ευρώ είναι ίδιο με 600 εκατ. ζημίες να μην το διερευνήσουμε, ωστόσο πρέπει να αναζητήσουμε κάποια ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό».

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», συνέχισε ο κ. Φάμελλος και ευχήθηκε στον υπουργό Επικρατείας γρήγορη επιστροφή στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα.

«Τουλάχιστον εγώ, έχω δουλειά να επιστρέψω», απάντησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Την ίδια ώρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ παρουσίασε στο ΔΣ το σχέδιο εξυγίανσης της ΔΕΗ, όπου μεταξύ άλλων προβλέπει, αύξηση στα τιμολόγια, χωρίς, ωστόσο, να επηρεάζονται οι καταναλωτές, αφού θα αντισταθμίζεται από την μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού περιβαλλοντικού τέλους. Επιπλέον έκπτωση 50% για τα μηχανικά υποστηριζόμενα άτομα, ενώ μειώνεται η έκπτωση συνέπειας από το 10 στο 5%.

Το τελευταίο δίμηνο προωθήθηκαν στο ΔΕΔΔΗΕ 30.000 εντολές για διακοπή του ρεύματος σε πελάτες που άλλαξαν εταιρία αφήνοντας χρέη στη ΔΕΗ.

Το νέο business plan της επιχείρησης θα προβλέπει και το κλείσιμο κοστοβόρων λιγνιτικών μονάδων. Η απόσυρσή τους θα γίνει σταδιακά τον επόμενο χρόνο με πρώτες τη Μελίτη Φλώρινας και τη Μεγαλόπολη, που είναι και οι πιο ρυπογόνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ