Κοινωνία

30 Αυγούστου 2019 20:07

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τις εκκενώσεις καταλήψεων στα Εξάρχεια (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Εισαγγελικές εντολές για εκκένωση που τελούν υπό κατάληψη υπάρχουν και για άλλα κτήρια. Τι λένε στον ΑΝΤ1 υψηλόβαθμοι αξιωματικοί.

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τις εκκενώσεις καταλήψεων στα Εξάρχεια (βίντεο)
-

Τα τέσσερα κτίρια που εκκενώθηκαν στα Εξάρχεια, είναι μόνο η αρχή λένε στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν εισαγγελικές εντολές εκκένωσης για ακόμα έντεκα κτίρια, που τελούν υπό κατάληψη.  

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί ανέφεραν στον ΑΝΤ1 πως ήδη έχουν καταστρωθεί τα σχετικά σχέδια και σταδιακά θα εκκενωθούν όλα αυτά τα κτίρια. 

Οι ίδιοι αξιωματικοί θεωρούν, μάλιστα, ότι κάποια από αυτά δεν χρησιμοποιούνται για τη φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων, αλλά για να παρέχουν κάλυψη στους λεγόμενους μπαχαλάκηδες και σε διάφορους άλλους παραβατικούς. 

Στο παρελθόν έχουν βρει μέσα σε κατηλλειμένα κτήρια βόμβες μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες και υπενθυμίζουν αυτά τα ευρήματα, προκειμένου να εδραιώσουν τους ισχυρισμούς τους. 

Ανάμεσα στα κτίρια, που λένε ότι θα εκκενώσουν είναι και αυτό του ΒΟΞ, που θεωρείται έδρα του Ρουβίκωνα, μιας και εκεί κάνει τις περισσότερες εκδηλώσεις η συλλογικότητα, ενώ υπάρχει και κουμπαράς για την οικονομική ενίσχυσή της. 

Το κτίριο ανήκει στο ΙΚΑ και έχει καταληφθεί από το 2012. 

Οι ίδιοι αξιωματικοί υποστηρίζουν ότι οι επιχειρήσεις εκκένωσης δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες, αυτό που τους ανησυχεί, όμως, είναι οι ενδεχόμενες αντιδράσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ