Πολιτισμός

01 Σεπτεμβρίου 2019 13:39 Τελευταία ενημέρωση : 01 Σεπτεμβρίου 2019 20:51

Βαρουφάκης και Στράτου στην Μόστρα για τους “Ενήλικες στο δωμάτιο” (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Συνόδευσαν στο κόκκινο χαλί τους πρωταγωνιστές της ταινίας, η οποία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Βαρουφάκης και Στράτου στην Μόστρα για τους “Ενήλικες στο δωμάτιο” (εικόνες)
-

Παρουσία του Γιάνη Βαρουφάκη και της συζύγου του, Δανάης Στράτου, οι οποίοι συνόδευσαν τους πρωταγωνιστές της, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβά της Βενετίας, η τελευταία ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο Δωμάτιο», που βασίζεται στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών κι αναφέρεται στην περίοδο της κρίσης του 2015.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης (ως Αλέξης Τσίπρας) και ο Χρήστος Λούλης (ως Γιάνης Βαρουφάκης), ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, την παρουσία του κ. Βαρουφάκη στην Μόστρα.

Λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας, οι συντελεστές της μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου, με τον Κώστα Γαβρά να εξηγεί πώς κατέληξε να γράψει το σενάριο. Όπως είπε: «Η ιδέα για μια ταινία για την ελληνική κρίση υπήρχε ήδη από το 2007, όταν ο Πρέσβης της Κύπρου στο Παρίσι, πολύ πριν ξετυλιχθεί το δράμα, μου είπε η Ελλάδα οδεύει προς την καταστροφή. Μου εξήγησε ακριβώς τι θα συνέβαινε και δυο χρόνια αργότερα, πράγματι, ξεκίνησε η κρίση. Άρχισα να συλλέγω πληροφορίες για να καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Στο κεφάλι μου είχα την ιδέα να κάνω μια ταινία γι’ αυτό το θέμα, χωρίς να έχω μια δραματική κατεύθυνση ακόμα, ώσπου η Μισέλ (Ρέι Γαβρά, παραγωγός και σύζυγος του Κώστα Γαβρά), μου έστειλε ένα άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη και είπα, αυτό είναι η ταινία. Συναντηθήκαμε πολλές φορές με τον Βαρουφάκη, μου μίλησε, μου εξήγησε, μου έβαλε ν’ ακούσω ηχογραφήσεις που είχε κάνει από το Eurogroup ο ίδιος γιατί ακόμα δεν υπήρχαν ντοκουμέντα στη δημοσιότητα. Μου είπε ότι θα έγραφε ένα βιβλίο, του είπα θα το διαβάσω και θα δούμε. Μου έστελνε κεφάλαιο-κεφάλαιο. Και όταν ολοκληρώθηκε είπα, ναι, αυτό θα είναι η ταινία. Αυτή η συνομιλία διήρκεσε τρία χρόνια. Έγραψα το σενάριο, ξεκινήσαμε το κάστινγκ και την αναζήτηση χρημάτων».

Ενήλικες στο δωμάτιο - Βαρουφάκης - Γαβράς - Λούλης - Μπουρδούμης - Στράτου

Φυσικά, λένε όσοι ξέρουν τον Γιάνη Βαρουφάκη, δεν θα μπορούσε να λείπει από την πρεμιέρα ο πρώην υπουργός Οικονομικών, που εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας με την σύζυγό του, Δανάη Στράτου. 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης φωτογραφήθηκε δίπλα στον Κώστα Γαβρά, τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, τον Χρήστο Λούλη και την Βαλέρια Γκολίνο (που υποδύεται την Δανάη Στράτου). Ο Γιάνης Βαρουφάκης επέλεξε να εμφανιστεί χωρίς γραβάτα, με ένα μαύρο κοστούμι και λευκό πουκάμισο. 

Ενήλικες στο δωμάτιο - Βαρουφάκης - Γαβράς - Λούλης - Μπουρδούμης - Στράτου

Ενήλικες στο δωμάτιο - Βαρουφάκης - Γαβράς - Λούλης - Μπουρδούμης - Στράτου

Η Δανάη Στράτου φορούσε ένα θαλασσί μακρύ φόρεμα, με λεπτομέρεια στο μπούστο έναν ασημένιο, μεταλλικό μαίανδρο που συγκρατούσε το στράπλες φόρεμα, ενώ τα μαλλιά της, τα είχε πιασμένα σε κότσο.

Η Βαλέρια Γκολίνο, που την υποδύθηκε εμφανίστηκε με μια μαύρη μακριά τουαλέτα με παγέτες στο πάνω μέρος ο Χρήστος Λούλης (που υποδύεται τον Γιάνη Βαρουφάκη στην ταινία) με ένα μαύρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και παπιγιόν.

Ενήλικες στο δωμάτιο - Βαρουφάκης - Γαβράς - Λούλης - Μπουρδούμης - Στράτου

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Κώστας Γαβράς, λίγο πριν την προβολή της ταινίας τιμήθηκε με το βραβείο Jeager-Lecoultre για το συνολικό έργο του και την κινηματογραφική του καριέρα ενώ η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 3 Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ