Κοινωνία

02 Σεπτεμβρίου 2019 14:07

Χειροπέδες σε διαρρήκτες με δεκάδες “χτυπήματα” στα νότια προάστια (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Είχαν αποκομίσει “χρυσή λεία” από τις δεκάδες εισβολές σε σπίτια. Πώς δρούσε η σπείρα.

Χειροπέδες σε διαρρήκτες με δεκάδες “χτυπήματα” στα νότια προάστια (εικόνες)
-

Συνελήφθησαν στην Γλυφάδα, έπειτα από αναζητήσεις, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο αλλοδαποί, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει σπίτι στην περιοχή.

Όπως προέκυψε από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας, οι δράστες είχαν συστήσει, από τον περασμένο Ιούλιο, συμμορία, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων σε σπίτια στα νότια προάστια.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, αφού εντόπιζαν οικίες και βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων, παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα με διαρρηκτικά εργαλεία κι έμπαιναν σε αυτές, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.Στις περιπτώσεις που τα ακίνητα διέθεταν συναγερμό, οι δράστες προχωρούσαν αρχικών στην αχρήστευση των συστημάτων.

Στην κατοχή τους, καθώς και από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μία οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος κλοπιμαίων (ρολόγια, κοσμήματα, φορητός υπολογιστής κλπ).

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 31 περιπτώσεις διαρρήξεων στις περιοχές Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Αλίμου. Οι δύο δράστες, από την παράνομη δράση τους εκτιμάται ότι αποκόμισαν χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις 136.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζεται.