Κόσμος

02 Σεπτεμβρίου 2019 20:46 Τελευταία ενημέρωση : 02 Σεπτεμβρίου 2019 21:20

Δεν θέλει νέες εκλογές ο Μπόρις Τζόνσον

Διάβασέ μου το...

Κάλεσε τους βουλευτές να μην υπονομεύσουν τις διαπραγματεύσεις για το Brexit. Τι περιλαμβάνει το σχέδιο που θα καταθέσουν οι "αντάρτες".

Δεν θέλει νέες εκλογές ο Μπόρις Τζόνσον
-

 

Δεν πρόκειται να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση νέα παράταση του Brexit ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και δεν θέλει νέες εκλογές.

Σε διάγγελμα του προς τον βρετανικό λαό, ο Τζόνσον υποστήριξε πως έχει σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το Brexit και ότι οι πιθανότητες συμφωνίας αυξάνονται. Υποστήριξε ωστόσο πως η πρόοδος αυτή υπονομεύεται από την αίσθηση που επικρατεί στις Βρυξέλλες ότι οι Βρετανοί βουλευτές μπορεί να βρουν έναν τρόπο για να ακυρώσουν το Brexit.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Reuters, εξέφρασε την ελπίδα πως οι βουλευτές δεν θα ψηφίσουν μια καθυστέρηση του Brexit, αλλά πρόσθεσε πως αν το κάνουν θα καταστήσουν αδύνατη περαιτέρω διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες.

Βρετανοί βουλευτές, πάντως,  που είναι ενάντιοι στα σχέδια του Μπόρις Τζόνσον για το Brexit θα επιδιώξουν να περάσουν  νόμο που θα εξαναγκάζει τον Βρετανό πρωθυπουργό να ζητήσει την αναβολή της ημερομηνίας αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις 31 Ιανουαρίου 2020, σύμφωνα με ένα αντίγραφο του σχεδίου νόμου που δημοσιεύτηκε στο Twitter από έναν από τους συντάκτες του.

Το νομοσχέδιο θα απαιτεί από τον Τζόνσον να ζητήσει από την ΕΕ αναβολή του Brexit, εάν, έως τις 19 Οκτωβρίου δεν έχει κατορθώσει να επιτύχει μια νέα συμφωνία με τις Βρυξέλλες, ή δεν έχει λάβει την έγκριση της βουλής για αποχώρηση χωρίς συμφωνία.

«Ο σκοπός αυτού του νομοσχεδίου είναι να διασφαλίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα αποχωρήσει από τις ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου χωρίς μια συμφωνία, εκτός και αν το Κοινοβούλιο συναινέσει».