Κοινωνία

03 Σεπτεμβρίου 2019 20:09

Οι επενδυτές από το Κονγκό και το… “μαγικό” υγρό

Διάβασέ μου το...

Απάτη σε βάρος Έλληνα επιχειρηματία από “εύπορους” αλλοδαπούς…

Οι επενδυτές από το Κονγκό και το… “μαγικό” υγρό
-

 

Στα χέρια της Ασφάλειας Αττικής έπεσε 29χρονος αλλοδαπός για απάτη ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί του.

Οι απατεώνες που αναζητούνται, εμφανίστηκαν, τον περασμένο Μάιο, σε Έλληνα επιχειρηματία ως εύποροι υποψήφιοι αγοραστές της επιχείρησής του.

Συμφωνήθηκε η αγορά και όταν ο ιδιοκτήτης ζήτησε προκαταβολή, τον διαβεβαίωσαν ότι διαθέτουν πολύ μεγαλύτερο του ζητηθέντος ποσού, σε χαρτονομίσματα τα οποία έπρεπε πρώτα να αποχρωματιστούν, προκειμένου να γίνουν γνήσια.

Προς απόδειξη των ισχυρισμών τους, οι δράστες έκαναν επίδειξη του τρόπου αποχρωματισμού - μετατροπής φύλλων χαρτιού σε «γνήσια» χαρτονομίσματα με ειδικό υγρό.

Ο επιχειρηματίας πείστηκε και τους έδωσε μάλιστα και χρήματα για να αγοράσουν το ειδικό υγρό. Προηγουμένως είχαν αποσπάσει και άλλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να πληρώσουν φόρους για να φέρουν τα χρήματα από το Κονγκό.

Λίγες μέρες αργότερα, οι δράστες ζήτησαν εκ νέου χρήματα. Τότε το θύμα αντιλήφθηκε  την απάτη σε βάρος του και προσέφυγε στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων. Έτσι,  κλείστηκε ραντεβού, στο οποίο εμφανίστηκε ο 29χρονος, ο οποίος συνελήφθη επ΄αυτοφώρω, με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ