Κοινωνία

04 Σεπτεμβρίου 2019 08:11 Τελευταία ενημέρωση : 04 Σεπτεμβρίου 2019 20:40

Καραβόμυλος: οργή για την δημιουργία hot spot (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν οι κάτοικοι της περιοχής. Τι προβλέπει το σχέδιο του ΔΟΜ.

Καραβόμυλος: οργή για την δημιουργία hot spot (εικόνες)
-

Την ώρα που μαίνονται οι αντιδράσεις στην Νέα Καβάλα του Κιλκίς για την μεταφορά στο hot spot ακόμη 1.000 πριοσφύγων απο την Λέσβο, στο πόδι είναι η ανατολική Φθιώτιδα στο άκουσμα της είδησης ότι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) φτιάχνει νέο hot spot στο στρατόπεδο "Γεωργίου Παπαποστόλου", που βρίσκεται μέσα στον Καραβόμυλο.

Η όλη μεθόδευση, που έγινε "εν κρυπτώ" (σημ: όπως λένε οι ντόπιοι), ώστε με συνοπτικές διαδικασίες μέσα σε λίγες ημέρες να στήσουν το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών, είναι αυτό που έχει εξοργίσει περισσότερο τους κατοικους της περιοχής και τη νέα Δημοτική Αρχή.

Από το βράδυ της Τρίτης ο Δήμος και οι κάτοικοι έκλεισαν την πρόσβαση στο δρόμο για το στρατόπεδο τοποθετώντας μηχανήματα και δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει "Μόρια" η Ανατολική Φθιώτιδα.

«Δεν πιστεύουμε αυτά που λένε περί προσωρινής φιλοξενίας. Ούτε για τον αριθμό των ατόμων. Τα έχουν ξαναπεί και έχουν εκτεθεί. θα φυλάμε σκοπιά όλο το 24ωρο και θα είμαστε εδώ μέχρι να καταλάβουν ότι χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας δεν γίνεται τίποτα...», έλεγε στο Lamiareport κάτοικος της περιοχής.

Καραβόμυλος - πρόσφυγες - μετανάστες

Καραβόμυλος - πρόσφυγες - μετανάστες

Κάθετα αντίθετη στη μεθόδευση που έγινε και στη δημιουργία νέου hot spot στην περιοχή, δηλώνει και η νέα Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, η οποία τονίζει ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι ακατάλληλο για Κέντρο Φιλοξενίας.

«Δεν είναι δυνατόν σε μια παραλιακή ζώνη που εμείς προγραμματίζουμε να αναπτύξουμε τουριστικά να έρχονται κάποιοι αιφνιδιαστικά με το έτσι θέλω και να λένε θα κάνουμε hot spot. Η βιασύνη, η προχειρότητα και η μεθόδευση με την οποία γίνεται το όλο εγχείρημα δείχνει ότι δεν είμαστε σε καλό δρόμο....» δήλωσε η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου.

Καραβόμυλος - πρόσφυγες - μετανάστες

Καραβόμυλος - πρόσφυγες - μετανάστες

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Φάνη Σπανό και μετά την επικοινωνία του με το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης στο στρατόπεδο Γεώργιου Παπαποστόλου, που βρίσκεται δίπλα στα σπίτια, για να δημιουργηθεί ένα κέντρο προσωρινής φιλοξενίας, ώστε μέσα στον Σεπτέμβριο κιόλας να φτάσουν στην Ανατολική Φθιώτιδα, οι πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση θα είναι περίπου 350 άτομα, κυρίως οικογένειες, που θα παραμείνουν στην περιοχή από έναν έως δυο μήνες.

Τόσο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, όσο και η Δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου, τονίζουν ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο δεν αποτελεί ιδανική λύση για την φιλοξενία προσφύγων.

Καραβόμυλος - πρόσφυγες - μετανάστες


Πηγή: tvstar.gr, lamiareport.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ