Οικονομία

04 Σεπτεμβρίου 2019 10:34 Τελευταία ενημέρωση : 04 Σεπτεμβρίου 2019 16:59

Αττική Οδός: καμία αύξηση στα διόδια

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση, λίγες ημέρες μετά την συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας με τον Υπ. Μεταφορών.

Αττική Οδός: καμία αύξηση στα διόδια
-

Με μια λιτή ανακοίνωση, η Αττική Οδός ενημερώνει ότι δεν θα αυξηθούν οι τιμές των διοδίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικής Οδού δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει τις αυξήσεις διοδίων τελών που ανακοίνωσε στις 14 Ιουνίου 2019».

Σε δήλωση του, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής αναφέρει «Όταν η Αττική Οδός ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια, βρισκόμασταν στην αντιπολίτευση. Το στενό κομματικό μας συμφέρον ήταν η τοποθέτησή μας να περιοριστεί στο ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ... Όμως ξεκαθαρίσαμε, επίσης, ότι διαφωνούμε με αυτή την αύξηση γιατί είναι κοινωνικά άδικη. Σταθερά στην ίδια θέση επιμείναμε και όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Υπουργείου. Κι έτσι σήμερα, βλέπουμε με ικανοποίηση την απόφαση της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει τις αυξήσεις. Πάνω απ'όλα, το καλό του πολίτη».

O Τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, σε δήλωση του αναφέρει ότι «η μη αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό, έρχεται να δικαιώσει πανηγυρικά την αντίσταση και άρνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του αρμόδιου Υπουργού, να δεχθούν οποιαδήποτε αύξηση τον περασμένο Ιούλιο. Το γεγονός ότι ο σημερινός Υπουργός κ. Καραμανλής δεν έφερε στη Βουλή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου του ΣΥΡΙΖΑ που απέτρεπε τις αυξήσεις, πιστεύουμε ότι δεν το έκανε ακριβώς επειδή η ΠΝΠ ήταν του ΣΥΡΙΖΑ και όχι απλώς για να δικαιωθεί η θέση της εταιρείας ότι πρόκειται για χειρονομία καλής θέλησης (προς ποιον άραγε;). Το ερώτημα όμως παραμένει, ποιος ακριβώς ήταν ο λόγος που επέβαλε στην εταιρεία να ανακοινώσει αύξηση διοδίων, λίγο πριν τις εκλογές τον περασμένο Ιούλιο, ενώ σήμερα ο λόγος αυτός εξέλειπε εκτός και αν δεν χρειάζεται καν απάντηση στο ερώτημα. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;»

Πριν απο λίγες ημέρες, σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της εταιρείας με την ηγεσία του Υπ, Υποδομών ειχε διαφανεί ότι επήλθε συμβιβασμός των δύο πλευρών, οι οποίες εκτός απο τις τιμές των διοδίων, συζήτησαν κι άλλα θέματα που αφορούν τις παραχωρήσεις.

Στις 14 Ιουνίου είχε ανακοινωθεί ότι τα διόδια της Αττικής Οδού θα αυξηθούν κατά 50 λεπτά μέσα σε έξι μήνες.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι οι τιμές των διοδίων θα αυξάνονταν σε δυο δόσεις, η μια την 1η Ιουλίου 2019 και η άλλη την 1η Ιανουαρίου 2020. Την 1η Ιουλίου από 2,80 ευρώ θα πήγαιναν στα 3 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου 2020 θα πήγαιναν από 3 ευρώ στα 3,30, ενώ για τα φορτηγά και άλλα μεγαλύτερα οχήματα οι αυξήσεις θα ήταν ακόμα πιο τσουχτερές.