Κοινωνία

04 Σεπτεμβρίου 2019 15:39

Νατοϊκή Βάση-“Γήπεδο Αμερικάνικης Ευκολίας”: εδώ θα μεταφερθούν οι Φυλακές Κορυδαλλού; (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Δείτε πως είναι σήμερα οι εγκαταστάσεις της εγκαταλελειμμένης βάσης, όπου σχεδιάζεται να 'μετακομίσει" το Σωφρονιστικό Κατάστημα.

Νατοϊκή Βάση-“Γήπεδο Αμερικάνικης Ευκολίας”: εδώ θα μεταφερθούν οι Φυλακές Κορυδαλλού; (εικόνες)
-

Η Ειδική Επιτροπή, η οποία έχει συσταθεί από εμπειρογνώμονες της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να βρει το πλέον ενδεδειγμένο σημείο για την μετεγκατάσταση των Φυλακών Κορυδαλλού, πρότεινε να μεταφερθούν στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στις κλειστές εγκαταστάσεις της παλιάς βάσης του ΝΑΤΟ, στη θέση «Γήπεδο Αμερικανικής Ευκολίας».

Σύμφωνα με το πόρισμα, πληροί τις προϋποθέσεις που έχει βάλει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και στα δικαστήρια και κυρίως δίπλα σε μεγάλο οδικό άξονα πού είναι η Αττική Οδός, κάτι που διευκολύνει τη μεταγωγή κρατουμένων, αλλά και τη μετακίνηση υπαλλήλων και συγγενών κρατουμένων. Επίσης, έχει κοντά το Θριάσιο Νοσοκομείο, ενώ υπάρχουν έτοιμα κτίρια με υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, εφόσον τελικά γίνει αποδεκτή η πρόταση.

Η έκταση της βάσης που προτείνει η επιτροπή είναι 93 στρέμματα, μέσα στα οποία θα κτιστούν δύο κτίρια, όπου θα κρατούνται κυρίως υπόδικοι, οι οποίοι θα εναλλάσσονται.
Παράλληλα, προτείνεται και ένα σχέδιο για τις νέες φυλακές, σύμφωνα με το οποίο θα είναι υπερσύγχρονες, στα πρότυπα ξένων φυλακών, που θα παρέχουν υψηλής ποιότητας διαβίωση στους κρατουμένους, αλλά και ασφάλεια, με τη χρησιμοποίηση ηλεκτρονικών και άλλων συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας.

Αρχικά είχαν εξεταστεί εκτάσεις στον Αυλώνα και στην Μαλακάσα, αλλά απορρίφθηκαν, καθώς κρίθηκε ότι είναι μακριά και δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.

Η πεντασέλιδη έκθεση της Επιτροπής, θα μελετηθεί από την ηγεσία του Υπουργείου και αφού εγκριθεί, θα αναζητηθούν τρόποι χρηματοδότησης του έργου.

Δείτε φωτογραφίες απο την Νατοϊκή Βάση, στην θέση “Γήπεδο Αμερικάνικης Ευκολίας”, όπως ειναι σήμερα:

Gallery

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ