Κοινωνία

05 Σεπτεμβρίου 2019 10:10 Τελευταία ενημέρωση : 05 Σεπτεμβρίου 2019 21:38

Χειριστής λούνα παρκ στον Αλμυρό: δεν είχα τη δυνατότητα να αυξομειώσω την ταχύτητα

Διάβασέ μου το...

Ενώπιον των Αρχών εμφανίστηκε ο χειριστής του μοιραίου για την 13χρονη παιχνιδιού. Τι κατέθεσε.

Χειριστής λούνα παρκ στον Αλμυρό: δεν είχα τη δυνατότητα να αυξομειώσω την ταχύτητα
-

Το απόγευμα της Τετάρτης εμφανίστηκε ενώπιον των Αρχών ο χειριστής του μοιραίου για τη ζωή της 13χρονης, παιχνιδιού στο λούνα πάρκ στον Αλμυρό Βόλου.

Ο χειριστής παρέμεινε και απολογούταν επί τρεις ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

«Λυπάμαι πολύ για το θάνατο της μαθήτριας. Δεν είχα οπτικό πεδίο για το τι συμβαίνει πάνω στο παιχνίδι, όμως άκουσα από άλλους πως η 13χρονη ήταν όρθια και έβγαζε σέλφι με το κινητό της. Δεν  καθόταν στο κάθισμα», κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες.

Σχετικά με το γεγονός ότι εμφανίστηκε τόσες μέρες μετά την τραγωδία, είπε πως φοβήθηκε, διαπιστώνοντας ότι οι επισκέπτες του λούνα πρακ, κινούνταν απειλητικά προς το μέρος του.

«Όταν σταμάτησα το παιχνίδι και κατέβηκα να δω τι έχει συμβεί, κάποιοι κινήθηκαν εναντίον μου. Φοβήθηκα και έφυγα, τις επόμενες ημέρες όμως, μέσω του δικηγόρου μου ενημέρωσα την αστυνομία πως είμαι στη διάθεση των αρχών», είπε ο ίδος.

Ο εργαζόμενος υποστήριξε πως είναι έμπειρος χειριστής, πως το μηχάνημα λειτουργούσε σύμφωνα με το εγχειρίδιο του κατασκευαστή και ότι δεν κινείτο με υπερβολική ταχύτητα, όπως έχουν καταθέσει αυτόπτες μάρτυρες.

«Εδώ και δέκα χρόνια δουλεύω το συγκεκριμένο μηχάνημα, που λειτουργούσε άψογα, εγώ ο ίδιος φροντίζω τακτικά για την συντήρησή του, σύμφωνα με τις οδηγίες του τεχνικού ασφαλείας. Η ταχύτητα του παιχνιδιού, είναι καθορισμένη, δεν είχα εγώ τη δυνατότητα να την αυξομειώνω», σημείωσε ο ίδιος.

Εξιτήριο για τον πατέρα της 13χρονης

Μία μέρα μετά την κηδεία της κόρης του, στην οποία δεν του επετράπη να παραστεί, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο πατέρας της κοπέλας, ο οποίος υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Η οικογένεια θα κινηθεί δικαστικά για την τραγωδία. Εκτός από τους τρεις πραγματογνώμονες, η πλευρά της ιδιοκτήτριας ζήτησε να μπει στην υπόθεση και δικός της τεχνικός σύμβουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ