Οικονομία

06 Σεπτεμβρίου 2019 10:53

Αχτσιόγλου στον ΑΝΤ1: δεν υπάρχουν εκκρεμότητες στον επαναϋπολογισμό των συντάξεων (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Διαψεύδει τα στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες συντάξεις, επιτίθεται στον Υπουργό Εργασίας και επιτίθεται στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αχτσιόγλου στον ΑΝΤ1: δεν υπάρχουν εκκρεμότητες στον επαναϋπολογισμό των συντάξεων (βίντεο)
-

«Ξεγυμνώνεται η ΝΔ, που ασκούσε κριτική στη Συμφωνία των Πρεσπών, σε κάθε στάδιο έθετε κάποιο εμπόδιο, ενώ η ελληνική πλευρά επιτύγχανε ό,τι επί δεκαετίες δεν είχε επιτευχθεί και μετά από αυτό εξακολούθησε να λέει για μία συμφωνία που δε θα εφαρμόσει. Προεκλογικά θόλωσε τα νερά και την πρώτη μέρα διακυβέρνησής της λέει ότι θα την εφαρμόσει κατά γράμμα», σχολίασε την κυβέρνηση σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Έφη Αχτσιόγλου, ενώ ερωτηθείσα σχετικά, απάντησε πως πρόκειται για «διεθνή σύμβαση που όπως όλες αίρονται».

«Αν θέλει η παρούσα κυβέρνηση, μπορεί να καταγγείλει τη συμφωνία και να μην την εφαρμόσει», συμπλήρωσε μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί».

Διέψευσε ότι υπάρχουν εκκρεμότητες στον επαναϋπολογισμό των συντάξεων, λέγοντας πως «έχει γίνει για όλες τις συντάξεις ο επαναϋπολογισμός και από 1/1/2019 έχει ολοκληρωθεί», ενώ η τέως Υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε τους συνταξιούχους ότι, «δε θα δουν μειωμένες συντάξεις».

«Η προσωπική διαφορά διατηρείται εσαεί, κάτι που σημαίνει δε θα υπάρχει καμία μείωση. Επίσης από 1/1/2019 μικρή μερίδα μικροσυνταξιούχων είδαν μικρές αυξήσεις που θα διατηρηθούν αν δεν αλλάξει ο νόμος», σημείωσε η Ε.Αχτσιόγλου.

«Ο κ.Βρούτσης τα ‘φουσκώνει’», είπε η πρώην για τον νυν Υπουργό και τους αριθμούς που δίνει για τις ληξιπρόθεσμες συντάξεις, αφού όπως είπε σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στα τέλη Ιουνίου «οι ληξιπρόθεσμες (κύριες, επικουρικές και εφάπαξ) ήταν 107.000 τέλη Ιουνίου».

«Περίμενα αλλαγές εις βάρος των εργαζομένων», είπε και υπογράμμισε πως «ο Βρούτσης έφερε αλλαγές στην προστασία των μισθών και τη δικαιολόγηση της απόλυσης».

Χαρακτήρισε «ψευδές» το επιχείρημα περί φακελώματος, αφού, όπως είπε «ο εργοδότης δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία του εργαζόμενου, πέραν του ό,τι έχει να κάνει με την επιχείρησή του».