Κόσμος

07 Σεπτεμβρίου 2019 19:34

Αποκάλυψη για την 11η Σεπτεμβρίου: ο Πούτιν προειδοποίησε τον Μπους δύο ημέρες νωρίτερα

Διάβασέ μου το...

Πρώην αναλυτής της CIA ισχυρίζεται πως ο Ρώσος Πρόεδρος τηλεφώνησε στον Αμερικανό ομόλογό του, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Αποκάλυψη για την 11η Σεπτεμβρίου: ο Πούτιν προειδοποίησε τον Μπους δύο ημέρες νωρίτερα
-

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε τηλεφωνήσει στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζορτζ Μπους, δύο ημέρες πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, προειδοποιώντας τον για μία επικείμενη τρομοκρατική ενέργεια προερχόμενη από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με αποκάλυψη ενός πρώην αναλυτή της CIA.

Η κατεπείγουσα προειδοποίηση από τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου αναφέρεται στο βιβλίο με τίτλο “Η ρωσική παγίδα: Πώς ο σκιώδης πόλεμος μας με την Ρωσία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πυρηνική καταστροφή” του πρώην αναλυτή της CIA, Τζορτζ Μπίμπι.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να ενισχύσει τις θεωρίες συνωμοσίας πως η Ουάσινγκτον είχε επανειλημμένα λάβει προειδοποιήσεις εκείνη την εποχή για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση σε αμερικανικό έδαφος, κάτι που τελικά συνέβη την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Ο Τζορτζ Μπίμπι υπογραμμίζει πως η επικοινωνία μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον για το θέμα δεν περιορίστηκε σε επίπεδο υπηρεσιών πληροφοριών, αλλά ότι ο ίδιος ο Πούτιν πήρε τηλέφωνο τον Μπους, θεωρώντας πολύ σοβαρή την τρομοκρατική απειλή.

Αξίζει να σημειωθεί πως και η πρώην Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, είχε παραδεχθεί πως ο Πούτιν είχε προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον για εξτρεμιστές στο Πακιστάν, οι οποίοι σχεδίαζαν να προκαλέσουν μία «μεγάλη καταστροφή».