Αθλητικά

08 Σεπτεμβρίου 2019 19:18

Η Αρμενία μπήκε στο “κόλπο” της πρόκρισης

Διάβασέ μου το...

Εντυπωσιακή νίκη επί της Βοσνίας πέτυχαν οι Αρμένιοι και διατηρούν ακέραιες τις ελπίδες τους για πρόκριση, στον όμιλο της Εθνικής μας.

Η Αρμενία μπήκε στο “κόλπο” της πρόκρισης
-

Η Αρμενία έκανε την έκπληξη και νίκησε με 4-2 την Βοσνία στο Γερεβάν, αποτέλεσμα που τη διατηρεί μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης στους τελικούς του EURO 2020.

Απόλυτος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Χένρικ Μχιταριάν, ο οποίος με δύο γκολ και μία ασίστ συνέβαλλε τα μέγιστα για να φτάσει η ομάδα του στο τελικό σκορ, στο ματς της 6ης αγωνιστική του 10ου προκριματικού ομίλου, όπου συμμετέχει και η εθνική Ελλάδας.

Ο Μχιταριάν άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, με τον Τζέκο να «απαντά» δέκα λεπτά αργότερα (13΄). Το 1-1 παρέμεινε ως τα μέσα του β΄ ημιχρόνου, όταν ξανά ο Μχιταριάν έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους (66΄).

Η Βοσνία αντέδρασε και πάλι άμεσα με τον Γκόγιακ στο 70΄, αλλά στο 77΄ ο Μχιταριάν έγινε από σκόρερ δημιουργός και ο Χαμπαρτσουμιάν έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την Αρμενία.

Οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν ψάχνοντας την ισοφάριση, αυτή τη φορά δεν τα κατάφεραν και ένα αυτογκόλ του Λόντσαρ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 4-2, δίνοντας μάλιστα στην ομάδα του και πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας (στην πρεμιέρα η Βοσνία είχε επικρατήσει με 2-1).