Οικονομία

08 Σεπτεμβρίου 2019 20:54 Τελευταία ενημέρωση : 09 Σεπτεμβρίου 2019 14:53

“Πόλεμος” ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τα πρωτογενή πλεονάσματα

Διάβασέ μου το...

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση Κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

“Πόλεμος” ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τα πρωτογενή πλεονάσματα
-

Στην αντεπίθεση πέρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με αφορμή την κριτική που δέχτηκε ο Πρωθυπουργός για τα όσα είπε στη ΔΕΘ, για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ο κ. Πέτσας, δήλωσε ότι «πριν από λίγες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωνε ότι είχε δήθεν πετύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Τώρα ανακάλυψε ότι το είχε “δρομολογήσει” και ότι ήταν “ρεαλιστική προοπτική”. Το δήθεν “σχέδιο” μείωσης των υπερβολικών πλεονασμάτων που οι ίδιοι υπέγραψαν, ήταν “κρυφό”: δεν το γνώριζε κανείς στην Ευρώπη!».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ολοκλήρωσε τη δήλωση του τονίζοντας ότι, «κατανοούμε την αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λέει ο λαός μας, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας, «κατανοούμε τη δυσκολία του κυβερνητικού εκπροσώπου να υπερασπιστεί την επιλογή του κ. Μητσοτάκη που παραπέμπει τη μείωση των πλεονασμάτων κάπου ανάμεσα στο μακρινό και στο πολύ μακρινό μέλλον και αφού εφαρμόσει ένα δικό του μνημόνιο.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι αμείλικτη: η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε τη μείωση των πλεονασμάτων από το 2020 με έναν δημοσιονομικό μηχανισμό που εγγυόταν τα χρήματα των εταίρων. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει αυτόν τον μηχανισμό. Και τώρα καταφεύγει σε λεκτικά παιχνίδια για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ