Κοινωνία

09 Σεπτεμβρίου 2019 17:53

ΕΚΑΒ σε ΠΟΕΔΗΝ: σεβαστείτε τη μνήμη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Διάβασέ μου το...

Για ανεύθυνο καταλογισμό ευθυνών κάνει λόγο το ΕΚΑΒ μετά την καταγγελία για καθυστέρηση του ασθενοφόρου από τον Βόλο.

ΕΚΑΒ σε ΠΟΕΔΗΝ: σεβαστείτε τη μνήμη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα
-

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΕΚΑΒ στους ισχυρισμούς της ΠΟΕΔΗΝ ότι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μπορεί να ζούσε αν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού Βόλου, που απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα από τον Πτελεό Μαγνησίας.

Σε δελτίου Τύπου που εξέδωσε σχετικά με το τραγικό συμβάν του θανάτου του αγαπημένου τραγουδοποιού, αναφέρει, επικαλούμενο τα στοιχεία που τηρούνται στην Υπηρεσία, τα εξής:

«Το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στον Βόλο δέχτηκε κλήση στις 04:27 τα ξημερώματα της 9/9/2019 για την περιοχή Πτελέος Μαγνησίας. 

Η κλήση διαβιβάστηκε σε Κινητή Μονάδα με Ιατρό (Κ.Ι.Μ.), η οποία αφίχθη στο σημείο στις 05:10. Η Ιατρός της Κινητής Ιατρικής Μονάδας διαπίστωσε τον θάνατο του τραγουδοποιού και μάλιστα διαπίστωσε ότι παρουσίαζε υποστάσεις στο κάτω μέρος του σώματός του.

Ακολούθησε η διακομιδή στο νοσοκομείο του Βόλου, με άφιξη στις 06:18, προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροτομή για τα αίτια θανάτου».

«Όσοι ανεύθυνα καταλογίζουν ευθύνες, υπονοώντας ότι ο τραγουδοποιός μπορεί να ζούσε εάν είχε πάει στο σημείο το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αλμυρού, οφείλουν να γνωρίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση και να επιδεικνύουν σεβασμό στη μνήμη του νεκρού και στον πόνο των οικείων του», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ.

ΑΛΜΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

Νωρίτερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) είχε καταγγείλει πως «εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες θα υπήρχαν ελπίδες για τη ζωή του ασθενούς που τυγχάνει να ήταν γνωστός καλλιτέχνης».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, στον νομό Μαγνησίας υπάρχουν τρία ασθενοφόρα στη βάρδια στο ΕΚΑΒ Βόλου «που δεν προλαβαίνουν να καλύψουν και τις ανάγκες των ορεινών περιοχών καθώς οι αποστάσεις είναι δυσπρόσιτες και μεγάλες. Όταν δεν διαθέτουν ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας και καλούν ασθενοφόρο από το σταθμό του ΕΚΑΒ Βόλου οι διακομιδές καθυστερούν έως και 4 ώρες. Πόσα τραγικά περιστατικά πρέπει να συμβούν για να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας με πληρώματα ασθενοφόρου;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ