Κοινωνία

10 Σεπτεμβρίου 2019 13:57

Δίκη για δολοφονία της Καλλιθέας: Ανοίξαμε τον καταψύκτη και είδαμε το πτώμα

Διάβασέ μου το...

Ανατριχιαστικές είναι οι περιγραφές που γίνονται κατά την εκδίκαση της υπόθεσης «θρίλερ».

Δίκη για δολοφονία της Καλλιθέας: Ανοίξαμε τον καταψύκτη και είδαμε το πτώμα

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των δικαστικών επιμελητών, οι οποίοι βρήκαν το πτώμα του 63χρονου ναυτικού σε καταψύκτη, στο σπίτι του στην Καλλιθέα, το 2016.

Κατηγορούμενη είναι η πρώην σύζυγός του, βουλγαρικής καταγωγής, η οποία έχει πρωτοδίκως καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, όπως και μία φίλη της η οποία κατηγορείται ότι την βοήθησε να βρει τους ανθρώπους που σκότωσαν τον Βασίλη Κοκκίνη.

«Στις 12 Ιουνίου 2016 μαζί με τον συνάδελφό μου, έναν κλειδαρά και τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, πήγαμε να κάνουμε έξωση καθώς δεν πλήρωνε η κατηγορούμενη το μίσθωμα. Όταν ανοίξαμε μύριζε κλεισούρα. Είδαμε στο χολ τον καταψύκτη που είχε μαύρες ταινίες. Εκείνη την ώρα λέω χαριτολογώντας στους άλλους: "Λέτε να έχει άνθρωπο εδώ μέσα;". Άνοιξα τον καταψύκτη και τον έκλεισα αμέσως. Λέω μήπως δεν είδα καλά. Φωνάζω τους υπόλοιπους, ξανανοίγουμε τον καταψύκτη και βλέπουμε ένα πτώμα. Ήταν δεμένος χειροπόδαρα με σχοινιά, πλάτη, σε εμβρυακή στάση. Ταράχτηκα και κάλεσα την αστυνομία», κατέθεσε ο πρώτος δικαστικός επιμελητής, με τον δεύτερο να συμπληρώνει ότι το πτώμα δεν βρέθηκε σε αποσύνθεση επειδή ο καταψύκτης είχα ρεύμα.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, το Νοέμβριο του 2014 το είχε νοικιάσει στην πρώην σύζυγο του Ναυτικού, η οποία έμενε μαζί με το παιδί της. Τον Ιούλιο του 2015 εκείνη σταμάτησε να πληρώνει το ενοίκιο κι ο ίδιος κινήθηκε δικαστικά.

«Όταν ανοίξαμε την πόρτα του διαμερίσματος μας έκανε εντύπωση η μαύρη ταινία που είχε ο καταψύκτης. Όταν τον ανοίξαμε, είδαμε το πτώμα. Δεν ήθελα να το πιστέψω. Μου κόπηκαν τα πόδια. Είδα μόνο την πλάτη. Τους λέω "τώρα τι γίνεται;".. Αναθεμάτισα την τύχη μου».

Σύμφωνα με τον αστυνομικό του τμήματος ανθρωποκτονιών, ο οποίος βρισκόταν μαζί με την κατηγορούμενη, κατά την προανακριτική της απολογία η πρώην σύζυγος ισχυρίστηκε ότι είχε εκμυστηρευτεί στην συγκατηγορούμενή της ότι ήθελε να βρει κάποιους για να σκοτώσουν τον άνδρα της. «Την έφερε σε επαφή με έναν φίλο της Ρουμάνο και με άλλους δύο ομοεθνείς του, δίνοντάς τους ένα ποσό. Είχε ενημερώσει ψευδώς ότι το παιδί είχε πυρετό για να αναγκάσει το θύμα να πάει στο σπίτι. Τότε οι Ρουμάνοι τον χτύπησαν και του έδωσαν χάπια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ