Πολιτική

10 Σεπτεμβρίου 2019 15:16

Σαμαράς για Novartis: Κατονόμασα τον “Ρασπούτιν” στους Εισαγγελείς

Διάβασέ μου το...

Τι κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός στον Άρειο Πάγογια την πολύκροτη υπόθεση, για την οποία έχει καταθέσει μήνυση για σκευωρία.

Σαμαράς για Novartis: Κατονόμασα τον “Ρασπούτιν” στους Εισαγγελείς
-

Για περίπου 45 λεπτά κατέθετε ο Αντώνης Σαμαράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στα πλαίσια των ερευνών που διεξάγονται για τις καταγγελίες για την υπόθεση Novartis, με την ενοχοποίηση πολιτικών για τους οποίους δεν προέκυψε κανένα στοιχείο.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει καταθέσει μπαράζ μηνύσεων κατά των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων, των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίστηκαν τις έρευνες και πολιτικών προσώπων που κινούσαν τα νήματα στο παρασκήνιο, από την πρώτη στιγμή της εμπλοκής του στην υπόθεση.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε τα όσα είχε αναφέρει στη μήνυση που υπέβαλε για τη συγκεκριμένη υπόθεση, κατονομάζοντας τον περιβόητο «Ρασπούτιν».

 Ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε υπόμνημα 32 σελίδων με τους ισχυρισμούς του στους εισαγγελείς. Εκεί φέρεται να επικαλείται νέα στοιχεία που ενισχύουν τους ισχυρισμούς του περί “σκευωρίας” σε βάρος του από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου δήλωσε:

“Ό,τι είχα να πω για αυτή την άθλια σκευωρία το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Όλα θα έρθουν στο φως”. Μάλιστα, ρωτήθηκε για τον εάν κατονόμασε τον περιβόητο “Ρασπούτιν” και απάντησε θετικά, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί πως αναφέρθηκε και σε άλλα μέλη της πρώην κυβέρνησης.

«Κατονομάσατε τον κ. Τσίπρα;», ρωτήθηκε, για να απαντήσει: «Φυσικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ