Καιρός

10 Σεπτεμβρίου 2019 17:42

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Μαίνεται η “μάχη” του καλοκαιριού με το φθινόπωρο στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Παρά τις βροχές και τις μπόρες, κυρίως στα βουνά, το καλοκαίρι επιμένει με λιακάδες, ισχυρό μελτέμι και αρκετή ζέστη, που από ότι φαίνεται θα κρατήσουν ολόκληρη την εβδομάδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όλα δείχνουν ότι τα πρωτοβρόχια που τόσο περιμένουν οι καλλιεργητές, αναβάλλονται για την επόμενη εβδομάδα!

Την Τετάρτη αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την χώρα, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, θα συννεφιάσει, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βουνά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 15 έως 33 βαθμούς και στα νησιά από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βοριάδες, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Ο καιρός την Τετάρτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 11/9/2019

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, στις περιοχές όπου καλλιεργείται η τομάτα θερμοκηπίου διαπιστώθηκε έναρξη προσβολής από Tuta Absoluta. Πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις των ακμαίων του εντόμου στο δίκτυο φερομονικών παγίδων. Από παρατηρήσεις στα θερμοκήπια διαπιστώθηκαν προσβολές στα φύλλα και στους καρπούς. Το Περιφερειακό Κέντρο προτείνει να γίνουν επεμβάσεις με κατάλληλα εγκεκριμένα για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων για την αναλογία χρήσης, συνδυαστικότητα, τον κίνδυνο φυτοτοξικότητας το διάστημα μεταξύ τελευταίας επέμβασης και συγκομιδής και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή δηλητηριάσεων. Για την ασφαλή διάγνωση και επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, πρέπει να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ