Καιρός

11 Σεπτεμβρίου 2019 07:03

Καιρός: ενίσχυση των ανέμων, τοπικές μπόρες και καταιγίδες την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Που θα εκδηλωθούν τα πιο ισχυρά φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στην Θεσσαλία και στην Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα δυτικά, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, δε στα ανατολικά από το μεσημέρι, κατά τόπους έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 18 και 29 βαθμών Κελσίου.

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές μπόρες και βαθμιαία με μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Θρακικό Πέλαγος τις πρώτες πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται: τα βόρεια, νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία με σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση από το βράδυ, ενώ στα νότια αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρες μπόρες κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά μέχρι 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 16 και 32 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν βοριάδες, 4 με 6 μποφόρ, κατά τη διάρκεια της ημέρας, στις Κυκλάδες, τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα αυξηθούν και κυρίως στα δυτικά και στην Μακεδονία θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες, στα βορειοδυτικά ορεινά και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης από τη νύχτα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ