Κόσμος

10 Σεπτεμβρίου 2019 23:47

Συναγερμός σε ομιλία του Νετανιάχου – Τον απομάκρυναν σωματοφύλακες (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Άρον-άρον εγκατέλειψε το βήμα ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, όταν ήχησαν οι σειρήνες για επίθεση με ρουκέτες από τη Γάζα.

Συναγερμός σε ομιλία του Νετανιάχου – Τον απομάκρυναν σωματοφύλακες (βίντεο)
-

Σωματοφύλακες έτρεξαν και απομάκρυναν τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, από το βήμα μιας προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματός του στο νότιο Ισραήλ, όταν ήχησαν σειρήνες αεράμυνας για πιθανή επίθεση με ρουκέτες από την Γάζα.

«Αποχωρήστε με ηρεμία», είπε ο Νετανιάχου στο κοινό, λίγο πριν οι σωματοφύλακές του τον μετακινήσουν βιαστικά έξω από την αίθουσα. Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα για να συνεχίσει την ομιλία του, καθώς σήμανε λήξη συναγερμού.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από την Λωρίδα της Γάζας προς την πόλη Ασντόντ, όπου διεξαγόταν η προεκλογική συγκέντρωση και προς την πόλη Ασκελόν. Και οι δύο ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας “Σιδηρούς Θόλος” (Iron Dome).

Καμία οργάνωση του παλαιστινιακού θύλακα δεν ανέλαβε μέχρι στιγμής την ευθύνη για την εκτόξευση των ρουκετών.

AP - ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ - ΧΑΡΤΗΣ

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να προσαρτήσει την Κοιλάδα του Ιορδάνη, μια στρατηγικής σημασίας περιοχή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις αραβικών χωρών, αλλά και του ΟΗΕ.

Η Κοιλάδα του Ιορδάνη αντιπροσωπεύει περίπου το 30% της Δυτικής Όχθης, των παλαιστινιακών εδαφών που κατέχει το Ισραήλ από το 1967.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ