Καιρός

11 Σεπτεμβρίου 2019 17:23

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Καθυστερούν ακόμη τα πολυπόθητα πρωτοβρόχια. Οδηγίες από τους γεωπόνους για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Οι λιγοστές και σύντομες βροχές και μπόρες, δεν φαίνεται να μπορούν να σταματήσουν την ανομβρία, που συνοδεύεται μάλιστα από το ασταμάτητο αυγουστιάτικο μελτέμι. Το νερό που θέλει η γη αυτήν την εποχή, φαίνεται να έρχεται στο τέλος της άλλης εβδομάδας.

Την Πέμπτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, στη Μακεδονία και στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Η θερμοκρασία  θα κυμανθεί στα βόρεια από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 15 έως 32 βαθμούς και στα νησιά από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ, την νύχτα στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα έως 8 μποφόρ.

Ο καιρός την Πέμπτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 12/9/2019

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα  με το  Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, ο θρίπας είναι φορέας ιώσεων και προκαλεί ζημιά στα φυτά με το να διαρρηγνύει και να απομυζεί τα κύτταρα της επιδερμίδας των φύλλων και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν κατά την εποχή αυτή ευνοούν την ανάπτυξη του εντόμου. Για την αντιμετώπισή του το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά:

  • Για τους βιοκαλλιεργητές την τοποθέτηση των αρπακτικών εντόμων των θριπών.
  • Για τους παραγωγούς συμβατικής γεωργίας συστήνεται η χρήση των κατάλληλων εγκεκριμένων φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων.

Για την ασφαλή διάγνωση και επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ