Κόσμος

12 Σεπτεμβρίου 2019 08:09 Τελευταία ενημέρωση : 12 Σεπτεμβρίου 2019 22:01

Κατεχόμενα: Πανικός σε ξενοδοχείο από διαδοχικές εκρήξεις (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Σκηνές χάους σε ξενοδοχείο γεμάτο με τουρίστες. Σειρά εκρήξεων προκάλεσε ζημιές.

Κατεχόμενα: Πανικός σε ξενοδοχείο από διαδοχικές εκρήξεις (εικόνες)
-

Συνεχόμενες εκρήξεις στο διοικητήριο του λόχου πυρομαχικών στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας, κοντά στην Κλεπίνη, στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, προκάλεσαν τραυματίες, ζημιές και πανικό σε ξενοδοχείο γεμάτο με τουρίστες.

Οι διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν στις 2 περίπου τα ξημερώματα της Πέμπτης σε στρατιωτική ζώνη στον Άγιο Επίκτητο στην Κερύνεια, κοντά στο ξενοδοχείο «Ακαπούλκο».

Οι τραυματίες ανέρχονται σε δώδεκα, οι εννέα εκ των οποίων δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες και έφυγαν από το νοσοκομείο ενώ τρεις ελαφρά τραυματίες κρατήθηκαν για παρακολούθηση και αναμένεται να απολυθούν εντός της ημέρας, ανακοίνωσε ο «πρωθυπουργός» του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο Ερσί Τατάρ

Εκκένωση - ξενοδοχείο - Ακαπούλκο - κατεχόμενα

Σύμφωνα με τις κατοχικές «Αρχές», οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στη 1:30 και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, ενώ η περιοχή του στρατοπέδου έχει αποκλεστεί..

Στο σημείο μετέβησαν τόσο ο Μουσταφά Ακιντζί, όσο και ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ και ο «Υπουργός Εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι.

Εκκένωση - ξενοδοχείο - Ακαπούλκο - κατεχόμενα

Μίλησαν με τους τουρίστες και τους κάλεσαν να μην πανικοβάλλονται «γιατί όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί».

Ο κ. Τατάρ σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε επίσης ότι ομάδα ειδικών από την Άγκυρα έρχεται στα κατεχόμενα για να διεξαγάγει τις δικές της τεχνικές έρευνες ενώ ήδη γίνονται έρευνες για να εντοπιστούν τα αίτια που προκάλεσαν τις αλυσιδωτές εκρήξεις. Ανέφερε επίσης ότι η περιοχή που έχει επηρεαστεί είναι έκτασης 200 στρεμμάτων και πως η πυρκαγιά, που ξέσπασε μετά τις εκρήξεις, δεν εξαπλώθηκε λόγω του ότι η περιοχή δεν είναι δασική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ