Καιρός

13 Σεπτεμβρίου 2019 07:03

Καιρός: Ενισχυμένοι άνεμοι και τοπικές μπόρες την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Παρασκευή προβλέπονται τοπικές βροχές στα κεντρικά και στα νότια, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα, θα αναπτυχθούν αρχικά νεφώσεις, όμως γρήγορα ο ουρανός θα καθαρίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση στο Ιόνιο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ και στο Αιγαίο από 7 έως 9 μποφόρ το βράδυ κατά τόπους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Για την Αττική προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις, με τοπικές βροχές, κυρίως τις πρωινές ώρες. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα είναι αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, με την ένταση τους στα ανατολικά βαθμιαία να φθάνει τα 7-8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια και ανατολικά, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί και βαθμιαία αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 17 και 28 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αρχικά νεφώσεις, όμως γρήγορα ο καιρός θα γίνει αίθριος, από τα δυτικά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά έως 7 μποφόρ και στο Θρακικό Πέλαγος έως 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στις βόρειες περιοχές, ενώ στις νότιες περιοχές, τις πρωινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανόν με μεμονωμένες καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6-7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι αίθριος. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7-8 και από το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 17 και 30 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στην βόρεια Κρήτη. Θα πνέουν βοριάδες, 7 με 8 μποφόρ, από το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα με μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 6 με 8 μποφόρ, από το βράδυ τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια έως 27-27 βαθμούς Κελσίου).

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην βόρεια Κρήτη, με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, με ένταση στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά η ένταση των ανέμων θα είναι 6 με 8 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή, οπότε προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειανατολικά και στην βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί: στα δυτικά από 4 έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά από 5 μέχρι 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ