Πολιτική

13 Σεπτεμβρίου 2019 08:50 Τελευταία ενημέρωση : 13 Σεπτεμβρίου 2019 22:27

Πέθανε ο Δημήτρης Ρίζος

Διάβασέ μου το...

Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Τι αναφέρουν σε μηνύματα τους ο Πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία.

Πέθανε ο Δημήτρης Ρίζος
-

Απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 χρονών, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος.

Ο γνωστός εκδότης αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας και τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Ο αδελφός του Νίκος Ρίζος επιβεβαίωσε τη δυσάρεστη είδηση.

Ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος» είχε δηλώσει πτώχευση πριν από έξι χρόνια και είχε αναστείλει την έκδοση του φύλλου. Στη συνέχεια δούλεψε για ένα διάστημα στον «Ελεύθερο Τύπο», ενώ ύστερα αποσύρθηκε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Νίκο Ρίζο και του εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του αδελφού του.

Δημήτρης Ρίζος

«Ο Δημήτρης Ρίζος άφησε το στίγμα του στη δημοσιογραφία και σημαντική παρακαταθήκη στον ελληνικό Τύπο. Η απώλειά του μας γεμίζει θλίψη. Θα θυμόμαστε πάντα την ιδιαίτερη πένα του και τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο του εκδότη και δημοσιογράφου Δημήτρη Ρίζου, σε ανάρτησή του στο twitter.

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία «εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του σπουδαίου δημοσιογράφου και αγωνιστή των φιλελεύθερων ιδεών Δημήτρη Ρίζου. Ο Δημήτρης Ρίζος κατά τη διάρκεια της διαδρομής του υπήρξε στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά έβαλε και τη δίκη του ανεξίτηλη σφραγίδα στον έντυπο τύπο ως αρθογράφος στη “Βραδυνή”, διευθυντής στον “Ελεύθερο Τύπο” και εκδότης του “Αδέσμευτου Τύπου”. Η πένα του Δημήτρη Ρίζου ήταν ιδιαίτερη και είχε μεγάλη απήχηση στα δύσκολα, πολιτικά, χρόνια της δεκαετίας του '80. Αναμφίβολα θα τον τιμούμε για τους αγώνες του και θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό. Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια».

Μητσοτάκης - tweet