Κοινωνία

13 Σεπτεμβρίου 2019 12:09

Λέρος: την άκρη του νήματος με τα κλεμμένα πυρομαχικά ψάχνουν οι Αρχές

Διάβασέ μου το...

Τα πρόσωπα που βρίσκονται στο στόχαστρο και η μαρτυρία που ρίχνει "φως" στην υπόθεση. Τι υποστηρίζει το ΓΕΝ.

Λέρος: την άκρη του νήματος με τα κλεμμένα πυρομαχικά ψάχνουν οι Αρχές
-

Θέμα χρόνου θεωρείται η εξιχνίαση της υπόθεσης με την κλοπή στρατιωτικού υλικού από την βάση του Πολεμικού Ναυτικού στην Λέρο, παρά το ότι υπάρχουν ακόμα πολλά θολά σημεία, αλλά και αντικρουόμενες απόψεις.

Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πηγές, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», οι βασικοί ύποπτοι είναι τρεις και συγκεκριμένα ένα στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού που υπήρξε διαχειριστής της αποθήκης με τον βαρύ οπλισμό και δύο πρώην στελέχη της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών που βρίσκονται πλέον εκτός στρατεύματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ένας εκ των τριών παραδέχθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση και φέρεται να δηλώνει μετανιωμένος για την αμέλειά του, τονίζοντας ότι αγαπά την Ελλάδα και έχει καταστραφεί από την υπόθεση αυτή.

«Φως» στην υπόθεση φαίνεται ότι έριξε μαρτυρία στελέχους του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρέτησε στη βάση στη Λέρο. Ο τελευταίος φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με την Καθημερινή, ότι οι τρεις είχαν ζητήσει να μπουν στην αποθήκη με τα όπλα και τα πυρομαχικά, με πρόσχημα ότι ήθελαν να ελέγξουν το «αξιόμαχο» του οπλισμού, κάτι που τους επετράπη, αν και οι ίδιοι δεν είχαν δικαίωμα εισόδου.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, κίνητρό τους ήταν η πώληση των όπλων στη «μαύρη» αγορά, ενώ δεν αποκλείεται τα δύο πρώην στελέχη των ΟΥΚ να συνδέονται με ομάδες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της νύχτας.

Ωστόσο, το ΓΕΝ, σε ανακοίνωσή του, επεσήμανε ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση απώλειας είναι σε πλήρη εξέλιξη. «Υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία». Οι ανακρίσεις των υπόπτων αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα.