Τεχνολογία - Επιστήμη

13 Σεπτεμβρίου 2019 21:37

Το μέλλον της τηλεόρασης στη 2η Σύνοδο Κορυφής της European Media Alliance (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Στη Σύνοδο, που φιλοξένησε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ στις Σπέτσες, ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις που θα εκπλήξουν θετικά τις αγορές.

Το μέλλον της τηλεόρασης στη 2η Σύνοδο Κορυφής της European Media Alliance (βίντεο)
-

Του Νικόλα Βαφειάδη

Οι επικεφαλής των σημαντικότερων ευρωπαϊκών Ομίλων μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, που απευθύνονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές και χρήστες ψηφιακών μέσων, έλαβαν στις Σπέτσες σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της τηλεόρασης και των ψηφιακών μέσων, στο πλαίσιο της 2ης Συνόδου Κορυφής της European Media Alliance.

«Την Media Alliance την έχουμε φτιάξει εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι οι ηγέτες στα media κάθε χώρας της Ευρώπης, ουσιαστικά για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις των media στη νέα ψηφιακή εποχή. Αυτή η Συμμαχία είναι πολύ γερή και είμαστε πολύ υπερήφανοι που ο Όμιλος ΑΝΤΈΝΝΑ σήμερα φιλοξενεί τη Συνάντηση Κορυφής της Συμμαχίας στην Ελλάδα. Πήραμε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον των ευρωπαϊκών media και σύντομα θα ανακοινώσουμε δραστηριότητες, οι οποίες θα εκπλήξουν πολύ θετικά τις αγορές», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Θοδωρής Κυριακού.

Με όραμα τη στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη του περιεχομένου σε τηλεόραση και ψηφιακά μέσα, οι ηγέτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών Ομίλων έδωσαν ηχηρό “παρών” στη Σύνοδο Κορυφής των Σπετσών. Οι αποφάσεις τους θα διαμορφώσουν το τηλεοπτικό και ψηφιακό τοπίο στη Γηραιά Ήπειρο για τα επόμενα χρόνια με πρώτο κριτήριο την ποιότητα του περιεχομένου.

«Η πρόκληση και η ευκαιρία είναι ότι αυτή τη στιγμή, όπως όλοι ξέρουμε, όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται με τα ψηφιακά μέσα. Γι’ αυτό και ως Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ επενδύουμε στα ψηφιακά μέσα. Η τηλεόραση παραμένει το πιο δυνατό μέσο και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για το πώς μπορούμε να αγκαλιάσουμε όλους τους τηλεθεατές και από την τηλεόραση και από τα νέα ψηφιακά μέσα, πάντοτε παράγοντας το καλύτερο περιεχόμενο. Το κλειδί είναι να παράγεις το καλύτερο περιεχόμενο, την εγκυρότερη ενημέρωση κι από εκεί και πέρα το μέσο διανομής δεν έχει και τόση σημασία», σημείωσε ο κ. Κυριακού.

Καλύπτοντας 200 εκατομμύρια νοικοκυριά και 550 εκατομμύρια ανθρώπους, η ισχύς της European Media Alliance στις διεθνείς αγορές είναι καθοριστική. Και η προσέλευση των επικεφαλής των Ομίλων στις Σπέτσες τους έδωσε την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την ελληνική φιλοξενία.

«Όπως ξέρετε, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ είναι η “καρδιά” μας στην Ελλάδα. Εδώ ξεκινήσαμε, αλλά είμαστε σε πολλές χώρες. Εκπροσωπούμε τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Δεν είναι τυχαίο ότι φιλοξενήθηκε εδώ η Συνάντηση Κορυφής. Η χώρα μας φημίζεται για τη φιλοξενία, όλοι την αγαπάνε κι ήταν μια ευκαιρία για μας να προωθήσουμε τη χώρα μας», συνέχισε ο κ. Κυριακού.

Ερωτηθείς σχετικά με τις προσδοκίες του εν όψει της φετινής χρονιάς, ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του. «Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι για τη φετινή χρονιά. Έχω παρακολουθήσει την σκληρή δουλειά των συνεργατών μου κι είμαι πολύ υπερήφανος για τη δουλειά που κάνουνε, πάντοτε με γνώμονα να ευχαριστήσουν κάθε τηλεθεατή και κάθε τηλεθεάτρια», είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ