Πολιτική

15 Σεπτεμβρίου 2019 22:06

Μπρα ντε φερ κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Διάβασέ μου το...

Αφορμή η αλλαγή πορείας της κυβέρνησης, για την ολοκλήρωση του κεντρικού σταθμού του Μετρό, λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων.

Μπρα ντε φερ κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το Μετρό Θεσσαλονίκης
-

“Πόλεμο” κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης. Η ρωμαϊκή λεωφόρος και άλλα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα βρίσκονται από το 2012 σε ένα μπρα ντε φερ μεταξύ πολιτισμού, επιστήμης και πολιτικής. 

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με φορείς της συμπρωτεύουσας αλλά και τον Γιάννη Μπουτάρη που πρωτοστατεί στις αντιδράσεις για την αλλαγή πλεύσης στο σχεδιασμό του σταθμού Βενιζέλου και επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα στην κυβέρνηση για «δώρο στο νέο εθνικό εργολάβο». 

«Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θέλουν και μετρό και αρχαία. Όχι άλλες πολιτικάντικες στείρες αντιδράσεις, όχι άλλο διχασμό της πόλης, όχι άλλα εγκαίνια σε μουσαμάδες, όχι άλλη εικονική πραγματικότητα, όχι άλλα εκατομμύρια χωρίς αντίκρισμα, όχι άλλες καθυστερήσεις», απάντησε, μέσω του ΑΠΕ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.    

Αφορμή για την άγρια κόντρα κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε η απόφαση απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιολογικών ευρημάτων που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου, προκειμένου να ανοίξει ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ. 

«Θέλουμε λύση όχι μουσαμάδες», διεμήνυσε μέσω του ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας    

 «Εμείς δρομολογήσαμε σαν κυβέρνηση και το Μετρό και τα αρχαία και τώρα με τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη κινδυνεύουμε να πάμε στο «ούτε τα αρχαία, ούτε το Μετρό» σχολίασε στο Πρακτορείο 104,9 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.   

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό το έργο  στο σύνολό του πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2023.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ