Οικονομία

16 Σεπτεμβρίου 2019 20:10

Μηταράκης: δεν υπάρχει πρόθεση ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης

Διάβασέ μου το...

Τι είπε ο νέος Πρόεδρος του ΕΤΕΑΕΠ, Ευάγγελος-Απόστολος Κωνσταντίνου, για τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ που εκκρεμούν.

Μηταράκης: δεν υπάρχει πρόθεση ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης

Την πρόθεση της νέας διοίκησης του ΕΤΕΑΕΠ να απονείμει το συντομότερο δυνατόν τις 86.000 επικουρικές συντάξεις και τα 18.000 εφάπαξ που εκκρεμούσαν έως τις 30 Ιουνίου, επεσήμανε ο νέος του Πρόεδρος, Ευάγγελος-Απόστολος Κωνσταντίνου.

Ο κ. Κωνσταντίνου, ο διορισμός του οποίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, απέφυγε πάντως, να δεσμευθεί για τον χρόνο απονομής τους. «Δεν μπορώ να δεσμευθώ για τον χρόνο απονομής τους, αλλά ότι η απονομή τους αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα διοίκηση», τόνισε.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ - ΒΟΥΛΗ

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης, επεσήμανε πως «τα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΤΕΑΕΠ είναι περίπου 7 δισ. ευρώ και επαρκούν για να καλύψουν τις πληρωμές των επικουρικών συντάξεων δύο ετών». Υπογράμμισε πως στόχος της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του ΕΤΕΑΕΠ και συμπλήρωσε ότι αν και το σημερινό εφάπαξ είναι μηδενικής απόδοσης, δεν είναι στις προθέσεις της να το αλλάξει.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ακόμη, πως στόχος της Κυβέρνησης είναι η κεφαλαιοποίησή της επικουρικής ασφάλισης κι όχι η ιδιωτικοποίησή της, από την οποία -όπως είπε- δεν πρόκειται να επηρεαστούν οι παλιοί  συνταξιούχοι καθώς η μετάβαση θα γίνει ομαλά από 1/1/2021 και σε βάθος 40ετίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ