Καιρός

18 Σεπτεμβρίου 2019 06:03

Καιρός: προμηνύματα φθινοπώρου την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Πως προβλέπεται να κυλήσει η ημέρα. Από ποια διεύθυνση και πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Μέχρι που θα φτάσει ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται την Τετάρτη. Η ορατότητα, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, στα δυτικά, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, με ένταση στα δυτικά και νότια από 4 έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 μποφόρ, πρόσκαιρα νοτιάδες έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι την νύχτα σε βοριάδες, 4 με 5 μποφόρ.Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 17 και 31 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, από την νύχτα όμως θα στραφούν σε βοριάδες, μέχρι 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ, πρόσκαιρα στα νότια όμως θα είναι δυτικοί, 4 έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 16 και 33 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια το πρωί. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα βόρεια μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη, αρχικά στα βόρεια και γρήγορα στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά, προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια από το βράδυ πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα ανατολικά και βόρεια, 4 με 6 μποφόρ. Στα δυτικά και νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ