Οικονομία

18 Σεπτεμβρίου 2019 08:40

Πρόεδρος Βενζινοπωλών στον ΑΝΤ1: Δεν θα αυξηθεί η τιμή της βενζίνης (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Δεν επηρεάζεται η τιμή του πετρελαίου. Πέφτουν οι τόνοι στη Μέση Ανατολή, ενώ «χαλαρώνει» ο Τραμπ.

Πρόεδρος Βενζινοπωλών στον ΑΝΤ1: Δεν θα αυξηθεί η τιμή της βενζίνης (βίντεο)
-

«Δεν χωράει άλλη αύξηση στην τιμή των καυσίμων, αφού τα τελευταία χρόνια της κρίσης έχουμε φτάσει να έχουμε από την Τρίτη ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών.

«Έχουμε καταντήσει γραφικοί, ζητώντας τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης», τόνισε ο Μιχάλης Κιούσης, που εκτίμησε ότι «όταν στις 15 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, οι τιμές θα είναι εκεί που ήταν όταν σταμάτησε πέρυσι η διάθεσή του».

Άλλωστε, οι τιμές πετρελαίου μειώνονται σήμερα. Το βαρέλι στο Brent καταγράφεται στα 63,41 δολάρια, μειωμένες κατά 0,24%, ενώ ο αμερικανικός αργός είναι μειωμένος κατά 0,57% στα 59 δολάρια το βαρέλι. Όπως σημείωσε ο Μ.Κιούσης, πρόκειται για αυξομειώσεις της καθημερινότητας των αγορών πετρελαίου.

Άλλωστε, όλα δείχνουν πως «ξεφουντώνει» η κρίση στον Περσικό Κόλπο, με τη Σαουδική Αραβία να διαβεβαιώνει ότι, μπορεί να επαναφέρει την παραγωγή της σε κανονικά επίπεδα σε διάστημα τριών εβδομάδων- κόντρα στις προειδοποιήσεις ειδικών πως πρόκειται για μία διαδικασία που θα μπορούσε να χρειαστεί και μήνες.

Και ο Τραμπ από την πλευρά του, ρίχνει τους τόνους, ξεκαθαρίζοντας πως δε θέλει πόλεμο με το Ιράν, ενώ ο Μάικ Πομπέο βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία, όπου θα έχει συσκέψεις και διαβουλεύσεις με τους εκεί παράγοντες, οι οποίοι δηλώνουν ήδη ότι βρίσκονται σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.

 

Αποδεικτικά στοιχεία της εμπλοκής του Ιράν στις επιθέσεις στην Aramco

Ένας εκπρόσωπος του σαουδαραβικού υπουργείου Άμυνας θα παραχωρήσει σήμερα μια συνέντευξη Τύπου για να παράσχει πληροφορίες για τις επιθέσεις του Σαββάτου στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Βασιλείου.

Στη συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστούν αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή του Ιράν στις επιθέσεις, πρόσθεσε η κρατική τηλεόραση. Επίσης ο εκπρόσωπος θα δείξει τα ιρανικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ