Κοινωνία

20 Σεπτεμβρίου 2019 06:48 Τελευταία ενημέρωση : 20 Σεπτεμβρίου 2019 21:43

Δήμος Αθηναίων: Απομάκρυνε το “ΚΕΠ του Ρουβίκωνα” από τα Εξάρχεια

Διάβασέ μου το...

Επιχείρηση απομάκρυνσης του κοντέινερ από το δήμο Αθηναίων με τη συμβολή της Αστυνομίας.

Δήμος Αθηναίων: Απομάκρυνε το “ΚΕΠ του Ρουβίκωνα” από τα Εξάρχεια
-

Λίγο μετά τις 6:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής ξεκίνησε ο Δήμος Αθηναίων την απομάκρυνση του κοντέινερ που είχε τοποθετήσει ο «Ρουβίκωνας» στην πλατεία Εξαρχείων.

Το κοντέινερ που ήταν γνωστό και ως «ΚΕΠ του Ρουβίκωνα» είχε στηθεί το 2017 από τον Ρουβίκωνα και άλλες οργανώσεις αντιεξουσιαστών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή της Αστυνομίας, για προληπτικούς λόγους.

Ρουβίκωνας - κοντέινερ - Εξάρχεια

Μετά την απομάκρυνση του κοντέινερ, συνεργεία του Δήμου καθάρισαν το χώρο.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ρουβίκωνας - κοντέινερ - Εξάρχεια


Μητσοτάκης: Καμία αυθαιρεσία πλέον δεν θα γίνεται ανεκτή στο όνομα τάχα της ελευθερίας

«Η συμβολική αλλά και ουσιαστική ενέργεια της απομάκρυνσης του αυθαίρετου κοντέινερ από την πλατεία Εξαρχείων, είναι ένα ακόμα βήμα για την επιστροφή της γειτονιάς στους κατοίκους της. Καμία αυθαιρεσία πλέον δεν θα γίνεται ανεκτή στο όνομα τάχα της ελευθερίας» αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνει ακόμη πως «... ελευθερία σημαίνει οι πολίτες να κυκλοφορούν απρόσκοπτα στην πόλη τους και να χαίρονται τους δρόμους, τις πλατείες, κάθε δημόσιο χώρο. Αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα θα το υπερασπιστούμε με τη στήριξη όλων των Ελλήνων».

Κυρ. Μητσοτάκης - tweet

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων «οι δράσεις του στην πλατεία Εξαρχείων περιλαμβάνονται στο συνολικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από τη νέα δημοτική Αρχή για τις 129 γειτονιές της Αθήνας και η εφαρμογή του ξεκίνησε ήδη».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης σε δήλωσή του υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση της «καθημερινότητας των Αθηναίων» και για την επίτευξη αυτού του σκοπού δεν θα αφήσει «ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Με δράσεις που ενισχύουν την καθαριότητα, βελτιώνουν τον φωτισμό, εμπλουτίζουν το πράσινο και αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο προς όφελος των δημοτών».

"Πυρά" Ραγκούση στον Μητσοτάκη

«Ο Πρωθυπουργός, που πανηγυρίζει για την απομάκρυνση ενός κοντέινερ στα Εξάρχεια, ας φροντίσει σύντομα να πανηγυρίσει και για την επίλυση των οξύτατου προβλήματος καθαριότητας που επιδεινώνεται εντός των αστυνομικών τμημάτων, δημιουργώντας σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία αστυνομικών και πολιτών. Φαντάζομαι πως κι η καθαριότητα των αστυνομικών τμημάτων εμπίπτει στις αρμοδιότητές του», σημειώνει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ