Υγεία - Περιβάλλον

20 Σεπτεμβρίου 2019 14:46 Τελευταία ενημέρωση : 20 Σεπτεμβρίου 2019 19:35

Μαθητική πορεία για το κλίμα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Στους δρόμους βγήκαν οι μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη μέτρων για την κλιματική αλλαγή. Το μήνυμα του Πρωθυπουργού.

Μαθητική πορεία για το κλίμα (εικόνες)
-

Πορεία πραγματοποίησαν δεκάδες μαθητές στο κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο κίνημα μαθητών Fridays For Future, που διαμαρτύρεται για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Οι μαθητές απείχαν σήμερα από τα μαθήματά τους και συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας που έγινε με αφορμή τη Διάσκεψη Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα που θα γίνει στις 23/9 στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

Με συνθήματα «Θέλουμε αλλαγή», «Το κλίμα αλλάζει, γιατί δεν αλλάζουμε εμείς;», «Ας δράσουμε τώρα» και «Για να σας δώσουμε ένα μάθημα, χάνουμε τα δικά μας», οι μαθητές ξεκίνησαν την πορεία της από την πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Μοναστηράκι, μέσω της οδού Ερμού.

Μετά την άνοδο από την οδό Κολοκοτρώνη, η πορεία τους ολοκληρώθηκε μπροστά στη Βουλή.

μαθητική πορεία - κλίμα

Μητσοτάκης: Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα θέμα που μας βρίσκει ενωμένους

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα θέμα που μας βρίσκει ενωμένους», έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση των μαθητών για την κλιματική αλλαγή, και πρόσθεσε: «Γιατί έχουμε πολλά να κάνουμε: Να απαλλαγούμε από τα πλαστικά και τον άνθρακα, να προστατέψουμε τα δάση, να στραφούμε στην ήπια ενέργεια. Συγχαίρω τους μαθητές μας για τη σημερινή κινητοποίηση».

Μητσοτάκης - κλίμα - twitter

 Χατζηδάκης: Να ακούσουμε τα παιδιά μας για την κλιματική αλλαγή

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή, βλέπουμε με περηφάνια τα παιδιά μας να στέλνουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα. Ένα μήνυμα αγωνίας, αλλά και ένα κάλεσμα για δράση. Όχι αύριο, αλλά σήμερα!»,  δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει αυτές τις μέρες πρωτοβουλία ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη, καταθέτοντας πρόταση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά». Και πρόσθεσε: «Σημειώνω παράλληλα ότι είμαστε η πρώτη κυβέρνηση, που προχωράει την απολιγνιτοποίηση της χώρας, για να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε οριζόντια σε πραγματικά προοδευτικές πολιτικές για τη βιοποικιλότητα, για τα δάση, για την προστασία των θαλασσών μας. Όλοι θα αντιληφθούν τους επόμενους μήνες την ιδιαίτερη ευαισθησία της ελληνικής κυβέρνησης στο μείζον ζήτημα του περιβάλλοντος». 

μαθητική πορεία - κλίμα

μαθητική πορεία - κλίμα

μαθητική πορεία - κλίμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ