Κοινωνία

23 Σεπτεμβρίου 2019 16:24

Στο εδώλιο μάνα και κόρη που πέταξαν το νεογέννητο βρέφος στα σκουπίδια

Διάβασέ μου το...

Ανατριχιαστικές καταθέσεις στη δίκη για την τραγωδία στην Πετρούπολη. Μετατροπή του κατηγορητηρίου ζήτησαν οι δύο γυναίκες.

Στο εδώλιο μάνα και κόρη που πέταξαν το νεογέννητο βρέφος στα σκουπίδια
-

Μάνα και κόρη που κατηγορούνται ότι πέταξαν στον κάδο των απορριμμάτων το νεογέννητο βρέφος της δεύτερης κάθονται από σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου της Αθήνα, όπου ξεκίνησε η δίκη τους για τον πρόωρο θάνατο του μωρού, που τον Φεβρουάριο του 2018 είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, η 20χρονη κατηγορούμενη είχε αποκρύψει την εγκυμοσύνη της από την οικογένειά της (τη μητέρα της και τον αδερφό της) και όταν γέννησε μόνη μέσα στο σπίτι της, αβοήθητη, το μωρό της, φέρεται με τη συνδρομή της μητέρας της να του έφραξε το στόμα με μία χαρτοπετσέτα και στη συνέχεια να το ξεφορτώθηκε πετώντας το στον κάδο σκουπιδιών της γειτονιάς της στην Πετρούπολη.

Τότε η 20χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη με όρους, ενώ η μητέρα της είχε οδηγηθεί στη φυλακή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του dikastiko.gr, σήμερα οι δύο γυναίκες μέσω του συνηγόρου τους ζήτησαν από το δικαστήριο την μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, σε παιδοκτονία για την 20χρονη και σε υπόθαλψη εγκληματία για την μητέρα της.

Βρέφος - μωρό - σκουπίδια - Πετρούπολη

«Πλησίασα τον κάδο, είδα μέσα το βρέφος διαπίστωσα ότι δεν βρισκόταν στη ζωή ήταν παγωμένο και σε ακαμψία. Διάβασα μετά ότι είχε μια χαρτοπετσέτα στο στόμα, δεν θυμάμαι όμως αν την είδα η αν απλά το διάβασα μετά», είπε καταθέτοντας στο δικαστήριο ο τραυματιοφορέας του ΕΚΑΒ που κλήθηκε να πάει στο σημείο όπου είχε εντοπιστεί το νεκρό μωρό.

«Είδα μια κουρτίνα και μια σακούλα μαύρη, είχε λίγα αίματα νόμιζα ότι κάποιος είχε πετάξει κρέατα, έφυγα δεν έδωσα σημασία. Όπως έκανα να τινάξω την κουρτίνα είδα τα αίματα και το πέταξα κι έκανε γδούπο καθώς ξετυλίχθηκε η σακούλα», είπε καταθέτοντας στη συνέχεια ο ρακοσυλλέκτης που ανακάλυψε το μακάβριο θέαμα του νεκρού βρέφους.

«Ήρθε ένας κύριος στον κάδο και φώναξε στην γυναίκα μου που ήταν στο μπαλκόνι: «Εδώ, έχει μωρό εδώ, μωρό», η γυναίκα μου είπε να κατέβω για να δω αν πρόκειται πράγματι για μωρό ή για κάποια κούκλα, άνοιξα το καπάκι του κάδου και είδα το μωρό. Μέσα στο στόμα του είχε χαρτοπετσέτες, ήταν παγωμένο και ειδοποιήσαμε την αστυνομία. Αντίκρισα ένα μωράκι μέσα σε παλιόχαρτα και σκουπίδια είναι τραγικό για μένα, προσπαθώ να μην το σκέφτομαι για να μπορώ να κοιμάμαι. Ήθελα να βρεθεί αυτός που το έκανε και βοήθησα όσο μπορούσα τις αρχές», είπε στη συνέχεια ένας κάτοικος της περιοχής, που το μπαλκόνι του σπιτιού του έχει θέα στον κάδο των απορριμμάτων όπου βρέθηκε το νεκρό μωράκι.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Οκτωβρίου με την κατάθεση της ψυχιάτρου που εξέτασε τη νεαρή γυναίκα μετά την πράξη της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ