Κοινωνία

23 Σεπτεμβρίου 2019 16:50

“Παραλύει” η χώρα την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

“Κατεβάζει ρολά” το Δημόσιο. Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

“Παραλύει” η χώρα την Τρίτη
-

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα και ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στις προβλέψεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ, καλούν σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο μισή ώρα νωρίτερα, στα προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί, μάλιστα, πως, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην προώθηση και ψήφισή του αναπτυξιακού ν/σ, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα προχωρήσουν σε απεργιακή κλιμάκωση.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

AP - Απεργία - μετρό - σταθμοί - βαγόνια

Μετ΄ εμποδίων οι μετακινήσεις με τις δημόσιες συγκοινωνίες. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας:

  • Τρόλεϊ
  • Λεωφορεία
  • Ηλεκτρικός (γραμμή 1)

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο μετρό (γραμμή 2 και 3), με αποτέλεσμα οι συρμοί να μην λειτουργούν:

  • Από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί
  • Από τις 9.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας
  • Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και οι οδηγοί των τραμ, οι οποίοι θα απεργήσουν:
  • Από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7.00 το πρωί
  • Από τις 11.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας

Δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τραίνα συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών

Δεμένα τα πλοία

Κάβος - Πλοιο - Κάβοι - Απεργία ναυτικών - ΠΝΟ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων προχωρά και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), έως τις 06:00 της Τετάρτης.

Η απεργία κρίθηκε «παράνομη» από το δικαστήριο, την Δευτέρα, ωστόσο οι ναυτεργάτες διαμηνύουν ότι η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί κανονικά και δίνουν ραντεβού σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 05:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη, στον Πειραιά.

Κλάδοι που απεργούν

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Παράλληλα, απεργούν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες.

Στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ