Κοινωνία

24 Σεπτεμβρίου 2019 08:16

Χάος στους δρόμους: πώς κινούνται τα Μέσα Μεταφοράς

Text to Speech

Ταλαιπωρία για τους πολίτες που μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ταλαιπωρία και για τους οδηγούς των αυτοκινήτων, λόγω αυξημένης κίνησης.

Χάος στους δρόμους: πώς κινούνται τα Μέσα Μεταφοράς

Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα όσους πολίτες επιλέξουν να μετακινηθούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες συμμετέχουν στη σημερινή 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας-Πειραιά, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ταλαιπωρία όμως περιμένει και τους οδηγούς των αυτοκινήτων, καθώς λόγω της απεργίας των Μέσων Μεταφοράς όλο και περισσότεροι επέλεξαν να μετακινηθούν με το όχημά τους, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση. 

Από νωρίς το πρωί πολύ αυξημένη είναι η κίνηση στην έξοδο της Αθηνών – Λαμίας από την Πέτρου Ράλλη έως την Αχαρνών. Πολύ αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στην είσοδο της Αθηνών-Λαμίας από την Αττική οδό έως την Αχαρνών. Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται στην Πέτρου Ράλλη, από τη Θηβών έως τον Κηφισό στο ρεύμα προς Αθήνα. Αυξημένη κίνηση υπάρχει και στην άνοδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Πώς κινούνται τα Μέσα Μεταφοράς

Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία και οι συρμοί στο δίκτυο της γραμμής 1 Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ), λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, αντίστοιχα.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι σε μετρό (γραμμή 2 και 3) και τραμ συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, το μετρό θα λειτουργεί από τις 9:00 το πρωί έως και τις 9:00 το βράδυ και το τραμ θα λειτουργεί από τις 8:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς διεκδικούν την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων και αγωνίζονται για δημόσιες συγκοινωνίες στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Επίσης, καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Επίσης, αύριο Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

"Δεμένα" θα παραμείνουν σήμερα και τα πλοία, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε να πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6:00 σήμερα το πρωί μέχρι τις 6:00 το πρωί της επόμενης ημέρας.