Πολιτική

24 Σεπτεμβρίου 2019 20:46

Στο Πανεπιστήμιο Stanford και στο Χόλυγουντ ο Τζιτζικώστας

Διάβασέ μου το...

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα επισκεφθεί και τις έδρες των κολοσσών Google και Facebook. Η συνεργασία με το Bollywood.

Στο Πανεπιστήμιο Stanford και στο Χόλυγουντ ο Τζιτζικώστας
-

Εταιρείες - ηγέτες του κλάδου των επιχειρήσεων τεχνολογιών και καινοτομίας, όπως η Google και η Facebook,θα επισκεφθεί τις επόμενες μέρες στις ΗΠΑ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο του ταξιδιού που ξεκινά σήμερα Τρίτη, με στόχο να προωθήσει συνεργασίες στους τομείς της επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, θα παρουσιάσει την Κεντρική Μακεδονία στο κορυφαίο Πανεπιστήμιο Stanford σε startupers, ερευνητές και επιχειρήσεις, ενώ έχει προγραμματίσει και σειρά συναντήσεων στο Hollywood όπου θα παρουσιάσει το film office της Περιφέρειας, με στόχο την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών.

Τα παραπάνω αναφέρει ο κ. Τζιτζικώστας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, όπου γνωστοποιεί, ακόμη, ότι στο πλαίσιο της ΔΕΘ ξεκίνησε "η πρώτη συνεργασία της Περιφέρειας με την κινηματογραφική βιομηχανία της Ινδίας, το Bollywood και τα πρώτα γυρίσματα ταινίας θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική Μακεδονία, μέσα στο 2020".

Ο κ. Τζιτζικώστας δεν παραλείπει να μιλήσει και για το θέμα του Μετρό της Θεσσαλονίκης τονίζοντας ότι "είναι ανεπίτρεπτο μετά από τόσα χρόνια να μην υπάρχει σαφές, ρεαλιστικό και οριστικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του". "Αρκετά ως εδώ" λέει και προσθέτει, "οι πολίτες, οι καταστηματάρχες, οι επιχειρήσεις, όλοι μας, θέλουμε να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι εργασίες και η πόλη να αποκτήσει Μετρό που λειτουργεί και λειτουργεί καλά".

Σημειώνει, άλλωστε, ότι η "Περιφέρεια έχει σταθερή θέση για το σταθμό Βενιζέλου την οποία διατύπωσε δημόσια ήδη από το 2013" και υπογραμμίζει ότι "με αυτή τη λύση οι εργασίες θα ολοκληρωθούν ταχύτερα με λιγότερο κόστος, η έναρξη λειτουργίας του Μετρό για το επιβατικό κοινό δεν θα έχει άλλες καθυστερήσεις και δεν θα διακοπεί μετά την έναρξή της και ταυτόχρονα θα αναδειχτούν τα αρχαιολογικά ευρήματα, η ιστορία και ο πολιτισμός της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας".

Για τη συνεργασία του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα τονίζει ότι αυτή θα συνεχιστεί σε ακόμη καλύτερες βάσεις με δράσεις στο αστικό περιβάλλον, το πολεοδομικό συγκρότημα και τις γειτονιές της πόλης ενώ αφήνει αιχμές και κατά της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου λέγοντας ότι "στα έργα και τις δράσεις του ΕΣΠΑ, ο δήμος Θεσσαλονίκης έμεινε πίσω τα τελευταία χρόνια".

Με αφορμή, τέλος, τις πρόσφατες αναφορές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, σχολιάζει ότι "οι προτεραιότητες που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ έχουν τη σφραγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας" και τονίζει ότι η Περιφέρεια εξασφάλισε "ευρωπαϊκούς πόρους με τους οποίους θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή σύγχρονων εκθεσιακών εγκαταστάσεων".

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει, τέλος, στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Έδεσσας γνωστοποιώντας ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία των απαλλοτριώσεων ενώ έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των μελετών για τις οποίες η Περιφέρεια έχει την ευθύνη, δηλαδή για τις δύο παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ