Κοινωνία

24 Σεπτεμβρίου 2019 17:08

Ρεπούση κατά απόφασης ΣτΕ για τα θρησκευτικά: φονταμενταλιστικό κράτος η Ελλάδα

Διάβασέ μου το...

Μετά τον “συνωστισμό” στη Σμύρνη, αντιδράσεις προκαλεί η ενόχλησή της για τον αγιασμό, την προσευχή και τις εικόνες ηρώων του 1821 στα σχολεία.

Ρεπούση κατά απόφασης ΣτΕ για τα θρησκευτικά: φονταμενταλιστικό κράτος η Ελλάδα
-

Αίσθηση και ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η τοποθέτηση της ιστορικού και πρώην βουλευτού, Μαρίας Ρεπούση, κατά της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα θρησκευτικά.

Σε ανάρτηση που έκανε στα social media, εκφράζει την αντίθεσή της, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα είναι «ένα δυτικού τύπου φονταμενταλιστικό κράτος». Παράλληλα, δεν κρύβει την ενόχλησή της για τον αγιασμό και την πρωινή προσευχή στα σχολεία, καθώς και για τις εικόνες Αγίων και ηρώων του 1821 στις σχολικές αίθουσες.

Αναλυτικά, η ανάρτηση που έκανε η Μαρία Ρεπούση:

«Εξοργίζομαι αλλά δεν απορώ με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά. Είμαστε ένα δυτικού τύπου φονταμενταλιστικό κράτος.

Το πρώτο πράγμα που κάνουν τα παιδάκια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ο αγιασμός. Όλοι οι υπουργοί παιδείας ξεκινούν τη χρονιά παρευρισκόμενοι σε αγιασμό. ΝΥΝ και πρώην. Ανεξαιρέτως. Τελειώνει ο αγιασμός και ξεκινά η σχολική χρονιά.

Σε καθημερινή βάση η πρωινή προσευχή. Προς επίρρωση, ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός. Αυτός νομίζω σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση. Θα σας γελάσω.

Για να μην ξεχνιέται το παιδί σε τί είδους σχολείο πηγαίνει, οι τοίχοι της τάξης στολισμένοι με εικόνες Αγίων και ήρωες του ’21.

Τα θρησκευτικά καπάκι που λένε».

Ρεπούση - ανάρτηση - Θρησκευτικά

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαρία Ρεπούση προκαλεί αντιδράσεις με τις θέσεις της. Αλησμόνητη έχει μείνει, εξάλλου, η αναφορά της σε «συνωστισμό» στην αποβάθρα της Σμύρνης κατά την Μικρασιατική Καταστροφή.